Kampány a környezettudatos közlekedésért

facebook megosztás

A környezettudatosságot erősítő programsorozat 1998. szeptember 22-én indult. Kanizsán idén is az Erzsébet térre várták a résztvevőket. Az Autómentes Nap Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya, amelyhez idén 232 hazai település csatlakozott, Nagykanizsa immár a 17. alkalommal.

- Szeretünk mi mozogni a gyermekekkel, igaz ők még elsősök, de szeretünk minden programon részt venni. Úgy gondoltuk, hogy ezen az Autómentes napon is részt veszünk. Nagyon élvezték a tornát, a táncot az ovisokkal, s most kipróbálnánk magunkat egy kicsit a biciklizéssel is, mert van, aki biciklivel jár az iskolába és szeretnénk, ha tudnák a szabályokat - mondta Dobriné Péterfai Ildikó, a Péterfy-iskola tanítója.


 

Egészségsátor, közös torna, gyermekkoncert, kerékpáros ügyességi verseny és utcai futóverseny is szerepelt a péntek délelőtti programok között. Az Erzsébet tér keleti oldalát egy időre az utcai futás részvevői foglalták el, ezzel is felhívva a figyelmet a megnövekedett autóforgalom miatti környezeti terhelésre.

- Az autóhasználat nagyon szennyezi a levegőt, egészségesebb is, ha van egy kis testmozgás és gyalog járunk, futunk vagy bármilyen más közlekedési eszközzel járunk - hangsúlyozta Németh Dorottya, a Bolyai- iskola tanulója.

Az idei autómentes nap mottója: „Takarékoskodj az energiával!”. Ennek szellemében délután a Nyeregbe Kanizsa! felhívásra várták az érdeklődőket. Az Erzsébet térről induló kerékpáros felvonulás célja is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

 

K.V.A.

( Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.