Járdafejlesztés- kompromisszum nélkül

facebook megosztás

Szeptember 16-án posztolta a fejlesztés hírét Balogh László. A polgármester leírta: ez a munka is az Orbán-kormány 588 millió forintos fejlesztési forrásából valósul meg. Az ÉVE aknamunkája mellett azt is kiemelte a polgármester, hogy a kormányzat folyamatosan támogatja, partnerként kezeli Kanizsát, még akkor is, – idézem – amikor a Fodor Csaba vezette baloldali frakció mindent megtesz ez ellen.

Mint azt szerdán Bodó László elmondta, hiába kérték rá, nem tájékoztatta őket a polgármester a munkaterület átadásáról. Az ÉVE képviselője szerint felmerült annak a lehetősége is, hogy együtt járják be a területet, de mindezek helyett a polgármester csak az ÉVE-re mutogat, holott az elmúlt ciklusokban hagyták tönkremenni a Fáy utca járdáit.

– A dolog pikantériája, hogy az elmúlt ciklusban pont Balogh László volt ennek a területnek az önkormányzati képviselője. Mint ahogy lehet is látni, itt évtizedes problémákról van szó. Akkor is megkeresték, de mivel közeli rokona lakik a Fáy utcában, nem akarta, hogy úgymond szóbeszéd tárgyává tegyék őt. S ezért abban a 4 évben, nem tett a járdák és az utak felújításáért – mondta Bodó László képviselő.

A járdák most az északi és a déli oldalon is megújulnak, összesen 410 méteres szakaszon. A projekt összköltsége mintegy 18 millió forint.

– A Fáy utcában, a Kamara utcai, jobb és bal oldalán, mintegy 410 méterben a gyalogjárdák el lesznek bontva. Új alap lesz építve, s a járdaszegélyek is ki lesznek rakva, a kapubejáróknál pedig 2 centi magasságban, tehát a kocsival ki- bejárás meg lesz könnyítve – emelte ki Bodó László.

A kivitelező novemberig végez a munkákkal. Forgatásunk alatt több helyi lakó is jelezte, örülnek a fejlesztésnek, de fontos lenne az út rendbetétele is, az azonban most nem került rá az 588 milliós listára.

M-B.GY.

( Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.