Első helyezést ért el a zalai bírósági titkárok csapata a pécsi pervezetési versenyen

facebook megosztás

A Pécsi Ítélőtábla 2023. szeptember 14-15-én rendezte meg az Országos Pervezetési Verseny regionális döntőjét. A megmérettetésben a zalai bíróságokon szolgálatot teljesítő titkárok is részt vettek.

A versenyzők valós körülmények között – egy-egy tárgyaláson, perszimuláció keretében – polgári és büntető ügyszakban mérték össze tudásukat. A szakmai hallgatóság és a zsűri előtt anyagi és eljárásjogi ismereteikről, szakmai jártasságukról, valamint bírói kompetenciájukról is számot adtak.

A regionális fordulón Zalából a polgári ügyszakos versenyen a Zalaegerszegi Törvényszéket Bednyákné dr. Ábrahám Petra, dr. Füredi Mátyás, dr. Göncz Iván, dr. Hamvas-Takács Linda, dr. Kupits Kitti és Tringliné dr. Molnár Lilla Noémi képviselte. A zalai csapat első helyezést ért el. A versenyzőket a kollégiumvezetők és dr. Gaider Bálint, a Zalaegerszegi Törvényszék bírája készítette fel, dr. Horváth Zsolt, a Lenti Járásbíróság elnöke, pedig mint játékmester működött közre – tájékoztatta lapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.