Egy nap alatt 176 bírság biztonsági öv miatt Zalában

facebook megosztás

A közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök Zala vármegyében.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) kezdeményezésére 2023. szeptember 20-án a Safety Days elnevezésű baleset-megelőzési programot hajtották végre a zalai rendőrök, melynek célja az volt, hogy aznap senki ne veszítse életét Európa közútjain.

Ennek érdekében az egyenruhások fokozottan ellenőrizték Zala közútjain elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát. Emellett nagy hangsúlyt fektettek a szabálytalanul közlekedők kiszűrésére is.

Az egyenruhások 176 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, a szabályszegők közül 164 járművezető, 12 pedig utas volt. Őket közigazgatási bírsággal sújtották.

A járőrök a gyermekbiztonsági rendszer használatára is figyeltek. Két esetben tapasztaltak hiányosságot, ezek során helyszíni bírságot szabtak ki.

Az egyenruhások a bukósisak használatának elmulasztása miatt három motorost bírságoltak meg. Egyéb közlekedési szabálysértőkkel szemben is intézkedtek kollégáink az ellenőrzések során.

A rendőrség felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv becsatolásának fontosságára. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nélkül jelentősen megnő a súlyos vagy akár halálos sérülések kockázata.

Ne feledjék! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

(Borítókép: police.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.