Az Aranyakkord adott koncert a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

Az idén ötéves trió pszichedelikus – akusztikus rockzenével szórakoztatta a kanizsai publikumot.

2018-ban duóként alakult meg az Aranyakkord a Quimbyből ismert Kiss Tibor és a Kutya vacsorájában zenélő Vastag Gábor közreműködésével. A formáció a zenészek fő zenekarai mellett is rendkívül aktív, többször koncerteztek az Egyesült Államokban, de Zürichben is felléptek. Az elmúlt években az együttműködésben tucatnyi dal született, amelyet az énekes annak tud be, hogy a tagok örömzenélésként tekintenek a produkciókra.

 –  Eleve az egész úgy alakult, hogy Vastikával üldögéltünk egy kanapén és voltak maradék dalok és mindenfélét játszottunk és együtt muzsikáltunk. Elhívtak egy önálló estre és mondtam, hogy én elviszem magammal Vastikát, mert együtt zenélni jobb és akkor így megalakultunk – nyilatkozta Kiss Tibor énekes-zenész.

Gábor Andor néhány hónappal az alakulást követően csatlakozott a csapathoz. Azóta ő felelős az Aranyakkordban az ütős hangszerekért. Ő is évtizedes jó viszonyt ápol zenésztársaival, így örömmel vállalt szerepet a formációban.

– A Quimby nagy koncertjein sokszor voltam vendég és az Arénás koncertekre is többször hívtak meg, hogy avanzsáljak ütőhangszeres részeket. Ebből a barátságból, munkakapcsolatból, Vastag Gáborral is volt több stúdiómunkánk és zenéltünk együtt más zenekarokban – például Kutya vacsorájában – és érezték, hogy ők ketten kevesek és kéne valami ember, aki ritmikusan csapkod, akkor kerültem én ide – emlékezett vissza Gábor Andor „UFO” zenész.

A trió tagjai egyfajta „dalkeltetőként” tekintenek a zenei projektre, az első gyűjtésük a „Dalok a bolhapiacról” címet kapta.

–Az első nagy merítés dalcsokra ez és egy képzeletbeli színdarab ihlette meg, ami még nem született meg teljesen, csak majdnem. A „Dalok a bolhapiacról” címmel volt egy ilyen kicsit szcenírozott koncert, de az alapötlet az egy nagy színházi műből jön, ami még csak a fejünkben létezik – mondta  el stábunknak Vastag Gábor „Vasti” zenész.

Az Aranyakkord ősszel több klubban és művelődési központban is szerepel. A  nagykanizsai koncert után a fővárosban, Siófokon és Cegléden is fellépnek, valamint Dunaszerdahelyre is ellátogatnak a zenészek. A koncertről bővebb összeállítást láthatnak KanizsaKult című magazinműsorunk későbbi adásában. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.