A játszótér nem, a dobok költöznek

facebook megosztás


 

A dobok és az azokat egy görbe este után püfölők hangja az, amik évek óta rendre problémát okoznak a helyieknek. A költöztetési terv csak erről szól, és nem érinti a parkban található kötélpiramist, a mászótornyot, a rugós játékokat, a hintákat és a fitneszeszközöket sem.

– Csak a zavaró elemeket költöztetnénk el, tehát a hangszeres elemeket. Ez zavarja a Huszti és az Eötvös téren élőket, főleg a nyári időszakban. Hosszú ideje kérik már ezt, mi is hosszú ideje kérjük már ezt a Városfejlesztőtől, viszont volt fenntartási kötelezettségünk, amik alatt nem voltak mozdíthatóak ezek az elemek. De szerencsére ennek már a végére érünk. Bízom benne, hogy hamarosan ezek a hangszeres játékok eltávozhatnak. S a Csó-tó egy ideális helyszín lehetne, hiszen viszonylag kevésbé zavarja a Csó-tó környékén élőket, mint a belvárosban – mondta Berta Krisztián.


 

A játszószerek ugyan nem, de a dühöngés és a hajléktalanok jelenléte miatt az okospadok felkerültek az új helyszínre költöző tárgyak listájára. Korábban a városi főépítész javaslatára kerültek a jelenlegi helyükre, azonban hamar megjöttek az első lakossági panaszok, néhány hónapja egy lakás ablakát is betörték. 

– A játszótértől abszolút független az okospadok kérdése, rövidebb ideje is vannak itt, mint maga a játszótér. Az okospadokkal más fajta problémák vannak. Azoknak is szeretnénk helyet találni, vélhetően majd a befogadó játszótér vagy az Aréna környezetében lesz rá mód, hogy oda átszállítsuk, de ahhoz még egy kis idő kell – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

Az Eötvös teret korábban sem kerülték el a félreértések. 2020 márciusában szintén nagy port kavaró ügy volt, hogy az eredeti tervek szerint az épülő sétányon két fa maradt a nyomvonalban, amit aztán hosszas egyeztetés után sikerült elkerülni.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.