Őrizetben a férfi, aki gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött Zalaegerszeg belvárosában (Frissítve: ismerősére célozva lőtt a 46 éves férfi)

facebook megosztás

Őrizetbe vették a rendőrök azt a helyi férfit, aki szerda délelőtt Zalaegerszeg belvárosában gáz-riasztó fegyverrel többször a levegőbe lőtt - tájékoztatta a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. 

Sznopek Veronika a zaol.hu információját megerősítve közölte: szerda délelőtt több bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy Zalaegerszeg belvárosában, a Széchenyi téren egy férfi több lövést is leadott a levegőbe. A rendőrök rövid idő alatt a helyszínre értek és elfogták a 46 éves helyi férfit, aki egy gáz-riasztó fegyverrel lőtt a levegőbe.    

A férfit őrizetbe vették, és garázdaság miatt indítottak ellene büntetőeljárást.

MTI

Frissítés: A 46 éves zalaegerszegi férfi a buszmegállóban várakozó ismerősére célozva adta le a két lövést

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. augusztus 2-án 10 óra 35 perc körül több bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi lövéseket adott le a levegőbe Zalaegerszegen, a Széchenyi téren.

A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek és a közelben elfogták az elkövetőt, a nála lévő gáz-riasztó fegyvert pedig lefoglalták. Az esemény során senki nem sérült meg.

A 46 éves zalaegerszegi férfi a buszmegállóban várakozó ismerősére célozva adta le a két lövést, majd a pisztolyt visszatette a hátizsákjába, és távozott.

A nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a lövöldözővel szemben, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatását – közölte a rendőrség honlapján a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép és fotó: police.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.