Felnőtt ob-ról hozott ismét érmeket

facebook megosztás

A kajak-kenu sportág legmozgalmasabb időszakának kellős közepén rendezték meg Szegeden a DOKTOR24 felnőtt magyar bajnokságot, melyen a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub kiválósága, egyben reménysége, a 2003-as születésű Kurucz Levente is lapátolhatott.

A nagykanizsai kajakos, Kurucz a Tisza-parti eseményen pedig nem csupán rajtolhatott, de a Plastex KKKK színeiben szép eredményeket is elkönyvelhetett.


Néhány hónapja Andalúziában együtt lapátoltak, legutóbb a kajak-kenu ob-n pedig egymást követve ért célba Kopasz Bálint (jobbról), valamint Kurucz Levente K1 500 méteren

Az olimpiai számban, férfi K1 1000 m-en például a negyedik helyen végzett. K2 500 m-en, mellyel lényegében egy felnőtt vb-re – ahol K2 vegyesben ment - már került ki Levente, s ugyancsak olimpiai szám, az első helyet szerezte meg – az MTK-s Opavszky Márkkal egy hajóban. K1 500 m-en a kanizsai kajakos az olimpiai bajnok Kopasz Bálint mögött lett a második, majd K1 200 m-en sprintelt úgymond olyan teljesítménnyel, hogy a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.