V. Zala Tűzoltó Kupa: Alsópáhoki siker a nőknél és a férfiaknál, ifjúságiaknál Lakhegy volt a legjobb

facebook megosztás

Szombaton a miháldi focipályán tartották az V. Zala Tűzoltó Kupa utolsó, negyedik fordulóját. A versenyzők a 27 °C-os melegben is remek időeredményeket értek el.

A kismotorfecskendő-szerelés versenyszámában a csapatok olyan szerelést végeznek el, amit a valódi tűzeseteknél is használnak. Itt nagyon fontos a csapatmunka és a precizitás. Egy apró hiba miatt is lemaradhat a legjobb csapat, hiszen a helyezések gyakran tized- vagy századmásodpercek alapján dőlnek el. A tűzoltósportok széles körében ez a versenyszám a legösszetettebb, mert nem csak az embereknek, hanem a gépeknek is versenyezniük kell. A kismotorfecskendőket folyamatosan karbantartani és lehetőség szerint akár tuningolni is kell, a tömlőket gyorsan és pontosan kell fektetni és szerelni, a vízsugarakkal pedig céltudatosan kell lőni. A versenypálya száz méter hosszú, a végén két céltábla van, amelyek közepén öt centiméteres lyukak vannak. A tűzoltóknak öt méterről kell beletalálniuk a lyukakba sugárcsővel. Nem elég gyorsnak lenni, hanem pontosnak és ügyesnek is.

A hétvégi fordulón a férfiak között Alsópáhok csapata nyert 29,26 másodperces idővel. A nők között is ők voltak a legjobbak, 37,94 másodperccel. Az ifjúsági kategóriában Lakhegy csapata győzött, 38,27 másodperccel. A négyfordulós sorozaton 17 csapat indult tíz településről. A kupát férfiaknál és nőknél is Alsópáhok, ifjúságiaknál pedig Lakhegy csapata nyerte meg.

Fotókért kattintson» 

Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

(Borítókép: Zala Tűzoltó Kupa)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.