Többtucatnyi fiatal futballozhat együtt a játék öröméért

facebook megosztás

90 gyermek részvételével zajlik az FC Nagykanizsa nyári tábora. A résztvevő fiatalok amellett, hogy korcsoportokra bontva közös edzéseken vesznek részt, számos közösségkovácsoló programon tölthetik el az idejüket.  

Az FC Nagykanizsánál már hagyománynak számít a szezon és az iskolaév végén a fiatal labdarúgók napközis tábora. A gyerekek a közös programok során eljutottak a strandra, a tűzoltóállomásra és a moziba is, a lényeg azonban a futballon van. A résztvevők naponta vesznek részt ügyességi sorversenyeken és mérkőznek egymással, ezúttal azonban nem az eredmény, hanem a játék szeretete a fontosabb.

–Nem abban gondolkozunk, hogy mi az, ami leginkább fejlesztésre szorul, arra ott van az egész szezon és az edzések. Itt inkább a játéköröm számít, a gyerekek érezzék minél jobban magukat. Sokat játszunk velük, de természetesen leginkább technikai feladatokat csináltunk. Például a keddi napon egy olyan technikai versenyt, ahol a gyerekek majdnem minden olyan technikai elemmel találkozhattak a pályán, ami a mérkőzéseken előfordul –mondta el Bene Gábor, az FC Nagykanizsa utánpótlás szakmai vezetője.

A fiatal labdarúgók tetszését is elnyerték a programok, Horváth Fülöp az U13-as gárda balszélsője úgy látja, a csapattagok összetartását is növeli a közös nyári játék.   

–Nagyon tetszik nekem a tábor, több meccset is játszottunk. Nagyon jó a szervezés, a programok nagyon tetszenek, mind a 90 gyereknek. Nekem az edzők hozzáállása is nagyon tetszik, nagyon jó összecsapásokat csináltunk – árulta el Horváth Fülöp, az FC Nagykanizsa U13 labdarúgója.

Az idei táborban főként 7 és 13 év közötti gyerekek vesznek részt az Olajbányász Sporttelepen.   

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.