Szúnyoginváziótól tarthatnak a helyiek a Mura mentén

facebook megosztás

A Mura áradásának és a sok esőzésnek köszönhetően, hatalmas a szúnyoginvázió a Mura térségében, ezt Murakeresztúr és Molnári polgármesterei is megerősítették. Napi szinten kapnak visszajelzéseket a települések lakóitól, hogy az esti órákban szinte lehetetlen kint tartózkodni, annak ellenére, hogy már kétszer volt a falvakban földi szúnyoggyérítés.

Murakeresztúron az áradás és a folyamatos esőzések miatt rengeteg a pangó víz, ami a legjobb táptalaja a szúnyoglárváknak. A két földi gyérítés sem hozott változást, a település lakói a közösségi médián is számos képet küldenek a hivatal részére, hogy mennyi a szúnyog az irtás után is. Sajnos egy ilyen alkalom sem hoz felüdülést a lakók számra- árulta el Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere. A megoldást a légi gyérítés jelentené, de erre egyelőre nincs engedély.

– A visszajelzéseket nap mint nap tapasztaljuk. Bármilyen gond van, általában az önkormányzatot, a polgármestert keresik a helyi lakosok, de itt keresés nélkül is megállapítható napközben is, ha kint vagyunk a településen vagy a kertben, szinte lehetetlen meglenni, folyamatosan csapkodni kell az embernek magát ahhoz, hogy tudjon létezni. Annál is inkább veszélyes a helyzet vagy úgymond megoldásra vár probléma, mert az elmúlt időszakban a Mura kiáradt a medréből, rengeteg a pangó víz – nyilatkozta Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere.

Molnáriban is nagyon sok panaszt kapott a polgármester a szúnyogokkal kapcsolatban. Újra kértek gyérítést a településen a Katasztrófavédelemtől, hiszen itt is volt már két földi permetezés, amit itt sem éreztek meg a lakók.

– Most ez a májusi ár, ez óriási inváziót okozott, nagyon régóta nem volt ilyen, több éve biztos. Az eddigi nyarak, azok szárazak voltak, most ugye ezzel az árral a sok pangó víz, meg a kiöntésekből ez ideális volt, meg a meleg idő. Plusz a pocsolyák és ez rengeteg szúnyogot eredményez, óriás méretűek, rengeteg volt belőlük, fényes nappal is, melegben is, egyszerűen elviselhetetlen volt az elmúlt pár hét – mondta el Kósa János, Molnári polgármestere

Földi szúnyoggyérítés mind a két településen lesz újra a jövő hét elején. A községek vezetői bíznak abban, hogy a mostani alakalom sikeresebb lesz, mint az eddigiek.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.