Sztárparádé helyszíne volt a Kanizsa Aréna

facebook megosztás

Hello Zala, hello nyár! Ezzel a címmel rendeztek retro estet szombaton a Kanizsa Arénában. A nosztalgikus hangulatot a Neoton Família, Kovács Kati, és B. Tóth László biztosította a több ezer érdeklődőnek.

Több miháldi civil szervezet együtt gondolkodását követően, körülbelül egy éve fogalmazódott meg a rendezvény gondolata. Egy igazi retro est szervezésébe kezdtek, leginkább a közelben élő zalai és somogyi embereknek. A fellépők között ott volt a magyar zenei élet egyik legkiemelkedőbb alakja, Kovács Kati is. A művész elmondta, régen sokat játszott Kanizsán, zeneszerető és érdeklődő közönségként emlékezik a helyiekre. A szombati egy órás fellépésére pörgősebb dalokkal készült, hiszen mindig alkalomhoz illően válogatja a repertoárját.

– Van, ahol eleve, rögtön érzed az első pár percben, hogy mit kell kihagyni ahhoz, hogy a közönség jól érezze magát. A túlságosan bonyolult, mondjuk a nagyon jazz-es dalokra ma nem biztos, hogy a közönség különös érdeklődéssel tekintene, de ugyanakkor vannak olyan helyek, ahol kifejezetten a jazz-esebb dalokat szeretik, nyilván akkor úgy állítjuk össze. Minden előadás más. Minden előadás különbözik a másiktól, és arról nem is szólva, hogy különbözik a közönségtől – nyilatkozta Kovács Kati énekesnő.

Az est fénypontja fél kilenctől a Neoton Família volt, akik fülbemászó slágereikkel nem csak az itthoni, de a külföldi közönséget is meghódították. Csepregi Éva, az együttes énekese elmondta, minden évben, főleg a nyári időszakra új repertoárt állítanak össze, amiből a legnépszerűbb dalok a kanizsai koncerten sem hiányozhattak, de újabb szerzeményeket is hallhatott a közönség. Az együttes dalainak varázsa a személyességükben rejlik.

– Mivel hogy az alkotóközösség az a zenekaron belül volt, tehát a zeneszerzők, hangszerelők, hangmérnök, és a szövegírókon keresztül az előadókig, ezért aztán ezek a dalok, ezek rólunk szóltak. Ezért aztán kialakult bennem egy olyan mondat, amit én szoktam ismételgetni a színpadokon, és  koncertek után, hogy: „Hallgassák tovább a Neoton dalokat, mert ezekben a dalokban az élet lakik.”. És valójában tényleg, ott lakik a mi életünk – hangsúlyozta Csepregi Éva.

A szervezést Iváncsics Zsolt, és Miháld polgármestere, Gerő Sándor vállalták magukra. A rendezvényt eredetileg Miháldon tartották volna, de a változékony időjárás, és a nem megfelelő technikai feltételek miatt a Kanizsa Arénába települtek át.

– Ennél szebb környezetet nem is találhattunk volna. Hogy mit várok? Azt várom, amit Csepregi Éve művésznő mond mindig a koncerteken, hogy a Neoton dalaiban benne van maga az élet, és az élet az szép, az életet szeretni kell, és most azért vagyunk itt, hogy mindenki boldog legyen, és jól érezze magát, és úgy menjen haza erről a buliról, hogy jól érezte magát, kikapcsolódott, boldog volt, hisz annyi minden rossz vesz minket körül – fogalmazott Iváncsics Zsolt fő szervező.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.