Sikerei helyszínén emlékeztek Szvoboda Bencére a kanizsai motorosok

facebook megosztás

Gyertyagyújtással emlékeztek a kanizsai sportbarátok Szvoboda Bencére pénteken a kanizsai motokrosszpályán.A magyar motorsport jeles alakja egy csehországi futamon szenvedett halálos kimenetelű balesetet.

A Marcaliban született versenyző többszörösen is kötődött Nagykanizsához. 10 éve, 2013-ban itt nyerte meg az MX2-es kategória bajnoki címét. Karrierje során összesen tíz magyar bajnoki címet szerzett. Bizonyított a rangos cseh nemzeti bajnokságban, valamint világbajnoki és Európa-bajnoki futamokon is. A helyi versenypályán tucatnyian rótták le kegyeletüket a bajnok emléke előtt. Hóbor Zoltán egyesületi elnök azt mondta: Szvooboda Bence távozásával pótolhatatlan veszteség érte a szakágat. Egy olyan versenyző vesztette életét, aki kitartásával példát mutatott a fiataloknak.

– Véleményem szerint minden motorosban benne van a küzdeni akarás és, hogy a végsőkig elmegyünk. De amennyire én ismertem Bencét és a pályafutását, szerintem ez nála még példaértékűbb volt. Törött csuklóval, kézzel, lábbal fejezett be futamokat és küzdött, hogy meglegyen az elsőség, a pont és a bajnoki cím. Szerintem egy óriási küzdő volt az utolsó pillanatig – mondta el Hóbor Zoltán, a Kanizsai Motocross Sport Egyesület elnöke.

Szvoboda Bence június 11-én szenvedett végzetes balesetet a pacovi versenyen. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy három nap múlva a kórházban meghalt. A kiváló pilóta februárban töltötte be a 31-ik évét.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.