Megkezdődött a Zalaerdő erdei tábora Obornakon

facebook megosztás

 Az idei nyáron három hetet biztosítanak a természetkedvelő gyerekeknek, hogy számos információval és sok kalanddal gazdagodjanak. Az első hét egy bejárós napközi tábor, amin 21 kisgyerek vesz részt, a programot idén sok kézműves és kreatív elemmel színesítettek a szervezők.

A hetet egy nagyobb túrával kezdték a táborozók a környező erdőben, amit délután egy preparátumokat bemutató előadással kötöttek egybe. Beszámolóval készültek még a gyerekeknek a helyi erdők élővilágáról, növény- és állatfajairól. Stábunk ottjártakor egy kutyaterápiás bemutatóval kedveskedtek a gyerekeknek, amelynek nagy sikere volt a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt.

– Az első táborunk az egy bejárós napközis tábor. 8 és 11 év közötti gyerekek vannak, 21-en. A programokat úgy próbáltunk meg összeállítani, hogy kicsit ilyen kreatívkodós, alkotós tábor jellegű. Nagyon sokat kézműveskedtünk, ma betonfestés és gipszfigurák festése volt, kis hűtőmágneseket készítettek a gyerekek, medálokat, kis baglyokat festettek. Tegnap gyöngyfűzés volt, illetve levendulazsákot csináltak, a friss levendulából, amit itt a parkban szedtünk – árulta el  Kuczkó Anita táborvezető.

Filák Bianka már évek óta oszlopos tagja az obornaki tábornak. Elmondta, nagyon szeret ide járni, mivel sok barátja is itt van vele, és minden évben újakat is szerez.

– Igazából, három alkalommal vettem részt. Az ideiben ez a festés tetszett a legjobban, ilyen hűtőmágneseket festettünk – mondta el Filák Bianka.

A sok szervezett program mellett a gyerekeknek számos szabadidős tevékenységre is van lehetősége. Sokan vannak, akik már évek óta rendszeresen visszatérnek a táborba.

– Én most vagyok itt harmadszor és nagyon sok barátot szereztem eddig, közülük sokan jöttek el ide is. Most ez a varrás tetszett nekem a legjobban – emelte kiCsászár Boglárka.

Budapestről, Nagykanizsáról és a környező településekről érkeztek a gyerekek a Zalaerdő táborába. Vlasics Dorka Eszteregnyéről érkezett, neki a mágnesfestés tetszett eddig a legjobban.

– Én harmadszorra vagyok ebben a táborban. Azért ajánlom másoknak, mert nagyon szuper a tábor. Nagyon kedvesek itt és nagyon jó foglalkozások vannak –  vélekedett Vlasics Dorka. 

A mai napon zárul a tábor, ahol a batikoláson és a környezettudatosság fontossága jegyében a vászontáskák készítésén lesz a hangsúly. A nyáron még két héten lesz lehetőség Obornakon táborozni, júliusban és augusztusban, erdész- vadász témakörben.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.