Különleges kanizsai koktél szerepelt országos versenyen
Ismét országos verseny döntőjében szerepelt az egyik nagykanizsai koktélbár különleges itala. A fővárosi megmérettetésen elkészített nedű egy klasszikus hawaii-i Waikiki koktél újragondolása.
Tavaly több országos koktélversenyen is bizonyítottak Kempf Martin és Horváth Gergely Ádám italai. A májusi megmérettetésen bemutatott koktélt is közösen találták ki, ezúttal az üzletvezető versengett. Az eseményt egy elismert likőrgyártó cég mixerakadémiája szervezte. A céklatüllel díszített ital rumot és ananász-levet is tartalmaz.
– Előírásként egy általuk forgalmazott terméknek kellett lennie az alapjának. A többi alapanyagot nekünk kellett kitalálni hozzá, saját készítésű is lehetett. Amit háttérperformanszként elő kellett adni, annak ezzel összhangban kellett lennie. Mi egy rumos koktélt készítettünk. A közismert hawaii-i koktélt gondoltuk újra egy fűszeres barnarummal, illetve házi készítésű ananászos kókuszhabbal – nyilatkozta Horváth Gergely Ádám, az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár üzletvezetője.
A versenyen a világ jellemző koktéljait igyekeztek elkészíteni a résztvevők. A zsűri nemcsak az ital ízvilágát pontozta, hanem figyeltek a mixelés folyamatára és az italhoz kreált történetre is. Horváth Gergely Ádám úgy érzi, fontos tapasztalatokkal gazdagodott az eseményen.
– Ez a harmadik versenyünk, az, ami után kijelenthetjük, hogy tudjuk is azt, hogy miről is van szó ezeken a nívós koktélversenyeken. Így már tudjuk azt, hogy öltözködésben, performansz-ügyileg illetve saját kreációkat tekintve is miket várnak el a zsűrik. Így jóval felkészültebben tudunk részt venni – tette hozzá Horváth Gergely Ádám.
A koktél megalkotójának terve, hogy az idei évben is több versenyen elindul.
K.T.
(Borítókép: Kanizsa TV)