Falunapnak is beillett volna a miklósfai családi nap

facebook megosztás

Gyermekprogramok, a helyi óvodások és iskolások fellépései, koncertek, valamint utcabál is szerepelt a rendezvény programjai között. Ugrálóvár, kézműveskedés, a régi idők játékai, vásárosok – mind együtt várták az érdeklődőket Miklósfán. A családi napot 2021-ben rendezték meg először, az első Covid-hullám utáni időszakban.

– Akkor hatalmas sikere lett ennek az egésznek. Ekkor döntöttünk úgy, hogy ezt minden évben megtartjuk, hagyományteremtő szándékkal folytatjuk. Most is, ahogy látszik, egyre többen érkeznek, ez bizonyítja, hogy szükség van ilyen programokra. Teret adunk a helyi iskolásoknak, ovisoknak, hogy bemutathassák a tehetségüket. Egy remek alkalom arra, hogy összejöjjenek a falu lakói, beszélgessenek egymással – nyilatkozta Pintér-Tuboly Kinga, a Mindenki Háza vezetője.

Délután valóban egyre több kisgyermekes család érkezett a programra, a foglalkozásoknak is nagy sikere volt. Németh Gábor íjászcsapatának szinte pihenésre sem volt ideje, majd mindenki ki akarta próbálni a történelmi sportágat.

– Az ifjúságot, és a még ifjabbakat, a felnőtteket is szívesen várjuk ezekre a programokra. Gyakran jövünk ilyen helyekre, hívnak és jól is érezzük magunkat – mondta el Németh Gábor, a Kanizsa Íjász Egyesület elnöke.

Később a színpad is benépesült, a fellépők sorát a helyi óvodások indították, akik egy retroelőadással készültek.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.