Első félidő: földvári góleső, második játékrész: semjénházai özönvíz

facebook megosztás

Ismét megmozdult térségünk futballtársadalma, hiszen sokan voltak kíváncsiak a Zala vármegyei labdarúgó bajnokság első helyezettjének, a Semjénháza SE-nek az FC Dunaföldvár elleni osztályozós párharcára, legalábbis annak első felvonására.

Semjénháza SE (Zalai I. osztály) - FC Dunaföldvár (Tolnai I. osztály) 1-4 (0-3)

NB III-as labdarúgó osztályozó, 1. mérkőzés. Semjénháza, 600 néző. Vezette: Jakab Á. (Ország, Nagy B.). G.: Gellén (40., 64.), Puskás (42.), Szedmák (44.), illetve Kapuvári (86.)

Semjénháza SE: Szakmeiszter Á. - Bagó Be., Kapuvári, Schuller, Horváth P. (Dobri, 82.) - Pápai M., Bakos, Domján, Csongár (Bagó Bá., 53.) - Szalai D., Szakmeiszter J. Edző: Kovács Imre.


Horváth Péter (5) és társai, amíg lehetett, tartották magukat

Kissé megilletődötten kezdte a találkozót az ünnepi aranyátadón az osztályozó mérkőzés előtt átesett hazai együttes, mely jogosan kapta a gratuláló tapsot a mintegy 600 néző sorai közül. A Tolna vármegyei bajnok pedig nem véletlenül vonultatott fel több korábbi komoly NB-s múlttal rendelkező labdarúgót, igyekeztek irányítani a meccset, a Semjénháza SE ugyanakkor jó ideig állta a sarat, Kovács Imre - úgy tűnt - hatékony taktikát dolgozott ki a párharc első felvonására - például pontrúgásokkal operálva. Szakmeiszter János a 23. percben szerezhetett volna gólt, földvári oldalon azonban Gellén Dávid a 40., Puskás Zoltán a 42.-ben, majd Szedmák Roland be is köszönt, így az első félidő végén tolnai sokkhatás söpört végig a semjénházai pályán. Félidőben aztán óriási felhőszakadás zúdult a pályára, a folytatás egyelőre kérdéses. Időnként villámlás is "besegített", ugyanakkor érezhető volt az a sportemberi szándék, ezt a meccset szerették volna lejátszani a felek – mindenféle nyűgöt, pluszfeladatot mellőzni.


A második félidőben már nem mindig a futball sportszakmai értéke csúcsosodott ki

Fotók: Polgár László

Az összecsapás második félideje 22 perc késéssel, de aztán elindult, s a több tucatnyi négyzetméteren inkább medencére hajazó játéktéren Gellén a 64. percben második gólját is megszerezte (0-4). De hogy a slusszpoén a Semjénházának jusson: a 86. minutumban Kapuvári Zoltán mintegy 50 méteres szabadrúgásgólt ragasztott a dunaföldvári kapu bal felső sarkába (1-4)!

- Úgy érzem, negyven percig az általunk eltervezettek szerint alakult a mérkőzés menete, az azt követő pillanatok aztán átrajzoltak gyakorlatilag mindent – hangzott Kovács Imre semjénházai tréner gyors-értékelője.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.