A kánikula és az E-közmű-rendszer sem segített

facebook megosztás

Az előttünk álló héten már kezdik a szakemberek a lakossági bekötések előkészítését az Eötvös téren és a Rózsa utcában, míg a Telekin a Kórház körforgalomnál zajlik a munka. Az út átsajtolása előtt jött néhány kellemetlen meglepetés, hiszen a csatlakozási pontokat nem ott találták meg, ahol az online rendszer szerint lenniük kellett volna, így új tervet dolgoztak ki a projektfelelősök.

Nem ez az első eset, hogy egy nehezítő körülménnyel kell megküzdenie a kivitelezőnek. Még májusban számoltunk be róla, hogy a Teleki utca északi oldalán a víztorony töltő vezetéke meghibásodott, majd eltörött, így sár és víz öntötte el azt az útszakaszt. Aztán a Platán soron is volt havária: a régi vezeték szakaszoló tolózárcseréjénél a vezeték már nem bírta nyomásváltozást, és eltörött. Már akkor is hangsúlyozta Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. projektvezetője, hogy ezek a hibák mind csak megerősítik a mintegy 1 milliárd forintos víziközműhálózat-rekonstrukció jogosságát. Ezúttal azzal szembesültek a szakemberek, hogy az E-közmű-rendszer adatai alapján készült tervezés nem fedi a valóságot, a csatlakozási pontok nem ott vannak, mint ahol jelölték vagy egyáltalán nincsenek is meg, így egy új tervezetet kellett készíteni. De, mint azt Farkas Lóránt hangsúlyozta, a jövő héten az út alatti átsajtolás így is megtörténik, ez pedig némi forgalomváltozással jár. – Nem az eredetileg jelölt helyszínen hajtjuk ezt végre, így a Kórház utcai körforgalom Teleki oldali lehajtóága, tehát az „egérút” le lesz zárva. A gerincvezetékkel mindkét oldalon elkészültünk, így jövő héten indulnak a házi bekötések, e kapcsán kérjük a lakosság türelmét. Az E-közmű-rendszer okozta nehézségek nem leptek meg minket, hiszen a ’60-as, ’70-es években épült vezetékekről van szó, amiknek a geodéziai bemérése nem történt meg vagy pontatlan volt. Kellemetlen a szituáció, némi veszteséget jelent, de a határidő tartását nem befolyásolja – szögezte le a projektvezető.

A Platán soron az előttünk álló hét munkaterve tételesen a következőképpen fest. Az Eötvös téren és a Rózsa utcában, valamint a csomópontokban elkezdődik az élőre kötés előkészítése, s folytatódik a fertőtlenítés és a nyomáspróba. A déli oldalon a 10-es és a 12-es háztömb élőre kötése készül, míg a Földhivatal és a 10-es háztömb közötti szakaszon nyomáspróba és a fertőtlenítés lesz terítéken. Érdekesség, hogy a Kórház körforgalom szomszédságában is indul a munka, a foghíjtelken szerdán lerakták a Burger King alapkövét. Ezen a területen új parkolók és információnk szerint egy kis Spar kap még helyet.

MIKÓ-BARÁTH György

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.