Továbbra is töretlenül népszerűek a társasjátékok Nagykanizsán

facebook megosztás

Megnőtt a társasjátékok népszerűsége a pandémia óta. Szűcs Sándor, a helyi Gémkapocs klub elnöke úgy látja, az emberek egyre inkább a logikai, hosszabb időt igénybe vevő szórakozási formát keresik.  

Felmérések szerint még mindig a társasjátékozás számít a szabadidőeltöltés legnépszerűbb formájának. A játékok elterjedése a Covid-időszakot követően tovább folytatódott, mivel az emberek a bezártság után igényelték a közös játékot. Szűcs Sándor, a Gémkapocs Társasjáték Klub vezetője stábunknak elmondta, a gyártók ma már egyre modernebb társasokat dobnak piacra, a növekvő igények miatt.

– A klubok általában úgy működnek, hogy hozzuk ide a legfrissebb játékot. Nekem az a tapasztalatom, hogy a klubosok olyanok, hogy mindig új játékot szeretnének kipróbálni és nagyon sok játék pörög át egy klubban az embereken. Mindig ki akarnak próbálni mindent. Nagyon sokszínűek a társasjátékok, ma már nem úgy kell ezt elképzelni, mint régen, hogy abból áll a társasjátékozás – például a Gazdálkodj Okosannál -, hogy dobok egy dobókockával – mondta el Szűcs Sándor, a Gémkapocs Társasjáték Klub  vezetője.

A nagykanizsai klub hét éve működik a HSMK-ban, egy-egy eseményükön több tucat ember vesz részt. A számítógépes és konzoljátékok népszerűsége ugyan szintén növekedett, de a tagok szerint a közösségépítést semmi sem pótolhatja.

– Az ember társas lény, ezt tudjuk. Semmi nem helyettesítheti azt, hogyha belenézhetünk a másik szemébe, esetleg megérinthetjük a másikat. Ezt nem kapjuk meg az online játékoktól és az online világ kapcsán. Persze tudunk beszélni a másikkal, de persze az emberi közelség az, amire nagyobb szükségünk van. Ettől biztos, hogy sokkal jobb a társasjáték, és persze társasozni is lehet online, de egyáltalán nem az az élmény, mintha itt leülünk – hangsúlyozta Tislér Péter.

Statisztikai adatok szerint a játékboltok 10 legnépszerűbb terméke közül hat társasjáték. A játékos szubkultúrával bővebben foglalkozunk Családias című magazinműsorunk későbbi adásában.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.