Nagykanizsán csendültek fel a Csík Zenekar legismertebb dalai

facebook megosztás

A Csík Zenekar adott koncertet pünkösdvasárnap a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A legendás formáció tolmácsolásában egyszerre csendültek fel tradicionális népdalok és a kortárs popslágerek feldolgozásai.

Az 1988-ban alapított Kossuth-díjas zenekar egyik legfőbb célja, hogy a népzenei hagyományokat és magyar kultúrát tovább adja a jövő generációinak. Szabó Attila – aki hegedűn és gitáron is közreműködik a fellépéseken – szerint zenei repertoárjuk miatt minden réteget meg tudnak szólítani a koncertjeiken.

– Azt látom, hogy kik vannak a koncerten. Ha ebből a szempontból nézzük, akkor nagyon szerencsés a dolog, mert a koncerteken a tizenévesektől a nyolcvanévesekig mindenki ott van. Ha ezt mondhatom, ebben vagyunk szerencsésebbek a popzenekaroknál, hogy nem egy jól behatárolható réteg jár a koncertjeinkre, hanem nagyon széles réteg. A fiataloktól kezdve a legidősebbekig járnak, úgyhogy szerintem, amit csinálunk úgy látszik, hogy több korosztályt is érdekel – mondta el Szabó Attila, a Csík Zenekar zenésze.

A zenekar aktuális turnéjával a decemberi óévbúcsúztatóig folyamatosan járja a magyarlakta területeket. Kanizsán a hagyományos népi dallamok mellett felcsendültek a „Most múlik pontosan”, a „De szeretnék” és a „Csillag vagy fecske” feldolgozások is, valamint a formáció legutóbbi, LGT-átiratokat tartalmazó lemezéről is hallhatott dalokat a közönség. 

– A koncertjeinket úgy szoktuk összeállítani, hogy háromlábon álljon. Tiszta népzenét is játszunk, népzenealapú feldolgozást és feldolgozott popzenét. Most is ezt a három irányelvet fogjuk követni és természetesen a zenekar legismertebb dalai is el fognak hangzani  – árulta el  Makó Péter, a Csík Zenekar zenésze.

A csaknem kétórás koncertre megtelt a HSMK nézőtere.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.