Kezdetét vette a VII. Utca Tánc Fesztivál

facebook megosztás

A kétnapos eseményen a közönség a város és a környék legjobb egyesületeinek bemutatója mellett ismert zenészeket is láthat az Erzsébet téren felállított színpadokon.

Délelőtt 10 órától váltják egymást a fellépők a főtéren, forgatásunk pillanatában a Szikrák Táncegyüttes tagjai mutatták meg tudásukat a közönségnek. Lekszikov Csaba az eseményt szervező Eraklin Táncklub Egyesület elnöke elégedett a látogatók számával az első néhány óra alapján.

– Nagyon szépen jöttek az emberek ahhoz képest, hogy péntek délelőtt-délután van. Nagyon jól tartjuk az időt szerencsére. Az időjárásról annyit, hogy mindig azt szoktam mondani, hogy mindent megtudok szervezni, de az időjárást nem, de azt úgy gondolom, hogy senki. Ez így van rendjén. Úgy gondolom, hogy a jóisten velünk van és szép időnk lesz ebben a két napban – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A hivatalos megnyitót 14 órától rendezték az Erzsébet téren. Az ünnepélyes eseményen Balogh László is köszöntötte az egybegyűlteket. Nagykanizsa polgármestere úgy fogalmazott, a tánc a legősibb közlésforma, és évezredek óta az emberek mindennapjainak a része.

– Nem véletlen, hogy az ünnepeinken a tánc a csúcspont. Az sem véletlen, hogy a tánc lélek és lélek között a legrövidebb út, a lélek rejtett nyelve. Sokan sokféleképpen megfogalmazták azt, hogy miért fontos. Én most had maradjak annál, hogy Kanizsának fontos, mert közösségben történik legjobban a tánc és hátha kifejezheti a mi némelykori boldogságunkat is – mondta el Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Horváth Jácint, a Pénzügyi – és Gazdasági Bizottság elnöke szerint az Utca Tánc Fesztivállal egy különleges eseményt alkotott meg az Eraklin Táncklub Egyesület, amely országos szinten is kuriózum lett az elmúlt években.

– Ma, amikor a fesztiválok korát éljük. Fesztiválról-fesztiválra járunk, minden hétvégén rengeteg település versenyez valamiért, nagyon nehéz kitűnni, hogy mivel tud egy város, egy település kitűnni a fesztiválok sorából. Nagykanizsa a táncfesztiváljával igen is egyedi, olyan kuriózumot hozott létre az Eraklin Táncklub ezzel a fesztivállal, ami Nagykanizsát egyedivé tudja tenni – árulta el Horváth Jácint, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Az első nap során folyamatosan váltják egymást a fellépők a színpadokon, valamint az Ady utcában, este a ManGoRise zenekar lép fel. Az Utca Tánc Fesztiválról hosszabb összeállítást láthatnak hétfői műsorunkban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.