A jelenlegi helyzetben sem csökkent a kanizsai cipőboltok forgalma

facebook megosztás

 A kényelem fontosabb lett, mint a márka – vallja a megkérdezett kanizsai cipőbolt vezetője. A Covid-időszakot ez az üzletág is nehezen élte meg, ugyanakkor érdekesség, hogy az infláció nem vetette vissza az idei forgalmat.

A forgatásunkon meglátogatott cipőboltban 11 európai gyártó kényelmi termékeit kínálják, mivel egyre többen tartják fontosnak a komfortérzést a napi használatban – mondta el Balazsin József, a nagykanizsai Casual Street Fashion tulajdonosa. Úgy érzi, az elmúlt időszakban egyre nagyobb az igény a kényelmi lábbelik iránt, sokszor a divattal szemben.

– A Covidot azt nehezen éltük meg, ugyanúgy, mint mindenki más, azóta viszont annak ellenére, hogy történt egy alapanyag drágulás a lábbelik piacán, a cipőtalpaktól, a cipőfűzőig minden drágult, illetve van egy hatalmas szállítási költségnövekedés is, ami közel tízszeres lett a Covid előtti időszakhoz, ez jelentősen megdrágította nálunk is a prémium márkáknak az árát, annak ellenére, nem panaszkodom. A Covid óta viszont megnövekedett a tartós lábbeli iránt az igény, a tartósságot és a kényelmet, tartják fontosnak az emberek a napi használatban – emelte ki Balazsin József, a Casual Street Fashion Nagykanizsa, tulajdonosa.

Dobriné Péterfai Ildikó munkájából és hobbijából kifolyólag is a kényelmi cipőket helyezi előtérbe. Sokat gyalogol és áll a hétköznapokban, ezért csak is a komfortos lábbelik jöhetnek nála szóba.

– Három vizslám van, úgyhogy a túra és a séta nagyon fontos az életemben, és ehhez kényelmes cipő kell. Hiába szeretnék kis tipegőket hordani, sajnos az én életvitelemhez az nem igazán jön be. Nagyon kényelmesnek találom például ezt a cipőt, amit próbálok, úgyhogy valószínűleg meg is vásárolom, csak még a színen gondolkodom egy picikét. Úgyhogy ezért a kényelmes cipőket veszem –  mondta el Dobriné Péterfai Ildikó.

A cipőboltok polcain egyre inkább a kényelmi termékek a dominánsak, így a gyártók próbálják a divattal ötvözni ezeket a termékeket, hogy minden igényt kielégítsenek.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.