Ismét Nagykanizsán tartott előadást Zsóri Péter léleklátó

facebook megosztás

A gyerekkori félelmeink feldolgozását és a saját véleményünk őszinte kialakítását is érintette előadásában Zsóri Péter a Honvéd Kaszinóban. A Lélektükör című beszélgetés az előadó szerint utat mutathat a minőségi élet felé. 

Az előadás egy önismereti tükröt tartott a hallgatóság elé, olyan kérdéseket felhasználva, mint például „Ki vagyok én? A helyemen vagyok az életben? A saját életem élem, vagy valaki másét?” Zsóri Péter mindezekkel igyekezett segítséget nyújtani a hallgatóságának.

– A világ fejlődése, a világ felgyorsulása, mint például a social média teljesen tönkretette az emberek életét, az emberek lelkét. És már nem is magunkra koncentrálunk, hanem egy identitásnak, egy ideálnak akarunk megfelelni, ami az egész világot körbehálózta – fogalmazott Zsóri Péter, léleklátó.

A lelki bántalmak sok esetben fizikai tüneteket okoznak, ezért fontos, hogy a sérelmeket – a feldolgozás mellett – valamilyen formában kiadjuk magunkból. Ahogy Zsóri Péter fogalmazott: szinte mindannyian találkozunk már 6-7 éves korban olyan problémával, amikor azt mondják egy gyereknek „ne bőgjél már”. Ez gyakorlatilag egy utasítás arra, hogy ne mutassuk ki az érzelmeinket.  

– A klienseimmel való találkozások alkalmával számos esetben volt, hogy például bocsánatot kérnek, hogy elsírják magukat. Mert egyszerűen nem merjük kimutatni az érzéseinket. Igaz ez a nevetésre vagy a puszta őrjöngésre csupán a mindennapokban. Ami ahhoz vezet, hogy elfolytjuk az összes érzelmet, ami bennünk van, ami később stroke-hoz vezet, szorongáshoz és különböző problémákhoz – tette hozzá Zsóri Péter.

Zsóri Péter minden kliensének azt tanácsolja: ha sírni kell sírjon, ha nevetni, nevessen, ha pedig ideges, adja ki valamilyen módon, mert az érzelmeket elfojtani nem lehet.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.