Zalakaroson tartotta elnökségi ülését a Magyar Fürdőszövetség

facebook megosztás

Újra felállították a szakbizottságokat, és a humán erőforrás képzéséről is tárgyaltak a tagok csütörtök délután a Magyar Fürdőszövetség elnökségi ülésén.  A rendhagyó zalakarosi összejövetel nagy megtiszteltetés volt a fürdővárosnak.

A tavalyi évben a szövetség közgyűlése felhatalmazta az elnökséget, hogy újra alkossa az egyes szakbizottságokat – amelyeknek tagjait is megválasztották – a kihelyezett zalakarosi ülésen. Emellett szó esett a különböző támogatásokról, és a kiírt pályázatokra beérkezett anyagokat is elbírálták.

– Ma fog eldőlni, hogy ezekbe a szakbizottságokba kik fognak szerepet kapni. Elsődleges cél, hogy egy olyan munka kezdődjön el a különböző szakbizottságokban, ami aktív munkavállalást igényel, és szakmai munka legyen, hiszen nagyon nagy cél, hogy a Fürdőszövetség olyan szintre jusson, hogy teljes mértékben tudja képviselni a fürdőket országos szinten – mondta el Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója. 

 A résztvevők szükségszerűen tárgyaltak az energiaválság fürdőkre gyakorolt negatív hatásairól is. Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke elmondta, az ülés egyik legfontosabb célja, hogy előrelépést tegyenek a humánerőforrás képzés körül kialakult nehézségek terén.

– Humánerőképzés tekintetében most napirenden lévő az úszómester illetve uszodamester képzés foglalkoztat minket a leginkább, hiszen ott egy jogszabályi átalakulásból kifolyólag sokkal kötöttebb feltételek mentén lehetne elvileg a képzéseket lebonyolítani, ami nyilván a mi, a munkáltató esetében, a fürdők esetében rendkívül hátrányos – nyilatkozta Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere bízik a szakemberek tudásában, és abban, hogy az idei év is hasonlóan jól alakul majd a karosi fürdőknek, mint a 2022-es esztendő.

– Zalakaros mindig támogatja az együttműködést, a közös együtt gondolkodást, és hát a fürdőknek is természetesen, így a miénknek is megvannak a maga gondjai, erre próbálnak megoldást találni. Úgy gondolom, bár rendkívül jó volt az elmúlt esztendő Zalakaroson és máshol is, de azokat a gondokat meg kell oldani, amik például az energiahelyzetből fakadnak. Bízok abban, hogy jó megoldásokat tudnak, és jó ötleteket tudnak cserélni az ittlévő tisztségviselők – hangsúlyozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Az üdülővárosban a Fürdőszövetséggel való közös munka során továbbra is törekednek a szolgáltatások minőségének fenntartására, és új attrakciók létrehozására.  

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.