Sikeresen kezdték a 2023-as szezont a szandiás táncosok

facebook megosztás

Az egyesület rögtön két versennyel nyitotta az évet, Zalaegerszegen a kicsik, míg Budapesten a rutinosabb sportolók léptek színpadra. A megyeszékhelyen a csoport minden formációja első helyen végzett, míg a fővárosban összesen hat aranyat szereztek a dél-zalai lányok.

Már a következő versenyre gyakorolják a táncosok a Titanic koreográfiát. A klub legnagyobb korcsoportjába tartozó táncosai utaztak a múlt hét végén Budapestre, míg a kicsik Zalaegerszegről hoztak haza összesen 10 aranyat és egy ezüstöt. A siker értékét még tovább növeli, hogy az elmúlt hetek felkészülését erősen hátráltatta az influenzaszezon.

– Bár minket is tizedel most ez a vírus, a fertőzések, rengeteg gyerek beteg, volt is aki nem tudott eljönni a versenyre, de jól állunk. Ez már a fesztiválon is látszott, hogy a gyakorlataink egész jó helyzetben vannak, s jó felkészültségben. Azt gondolom, hiszen azóta is töretlenül edzünk, mindent megteszünk, hogy minél jobbak legyünk idén is – mondta el Tóthné Vágó Alexandra, a Szan-Dia Fitness Sport Club vezetőedzője.

Lanz Tamara még maradt egy évet a Szandiánál, majd szeptembertől a Testnevelési Egyetemen tervezi folytatni tanulmányait. A jelenleg edzőként is dolgozó táncos egyéniben is szerzett egy aranyat Budapesten, valamint Ujj Viktóriával duóban is felállhatott a dobogó tetejére.

– Az egyesületnek csak az egyik fele ment Pestre, kisebb-nagyobb sikerekkel, elég jó helyezéseket értünk el. Egyéniben első lettem, és duóban is elsők lettünk. Különdíjat is kaptunk, egy „ötletes koreográfia” díjat – tudtuk meg Lanz Tamarától.

A ritmuscsapatok országos bajnokságán szintén első helyen végzett Tóth Mira és Mányoki Jázmin, valamint még egy kanizsai duó és egy trió is a legjobbnak bizonyult. A táncosok a hétvégén már Balatonfüreden versenyeznek, majd készülnek tovább a világbajnoki selejtezőre, amit március végén tartanak.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.