Sárközi Edina vendégeskedett a Kanizsa Big Bandnél

facebook megosztás

 A „Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél” koncertsorozat új előadását rendezték meg szombaton Honvéd Kaszinóban. A telt házas rendezvény vendég előadója Sárközi Edina jazz- énekes volt, aki a tavalyi évben megnyerte az év fiatal jazz-zenésze versenyt.

A kanizsai jazzformáció az ország más- más részeiről hívja vendégfellépőit, hogy ezzel kedveskedjen telt házas előadásain a műfaj kedvelőinek. A szombati előadáson több volt zenésztársuk is visszatért, hogy erősítsék az együttest. A vendégfellépő, pedig Sárközi Edina jazz- énekesnő volt, akire Vámos Béla már tavaly felfigyelt, és fel is ajánlotta neki a közös fellépést.

– A ma esti koncert, a vendégsében a Kanizsa Big Band- nél következő állomása, ahol a vendégünk Sárközi Dina jazz-énekes nő lett.  Róla annyit kell tudni, hogy a 2022-es év Jazz Showcase versenyen a legjobb jazz- zenész címet szerezte meg. Én itt múlt évben, pont ebből az alkalomból, amikor a Kanizsai Jazz Klub 50 éves évfordulója volt és volt itt egy koncert, ott hallottam és akkor beszéltük meg, és kérdeztem tőle, hogy énekelt e már big banddel, és mondta, hogy még nem – nyilatkozta Vámos Béla, a Kanizsa Big Band művészeti vezetője.

Sárközi Edina már 17 éves kora óta jelen van a zenei életben, mint előadóművész. Később szeretett bele a jazzbe egy külföldi előadó hatására, és jelentkezett is a Bartók Béla Konzervatóriumba, amit tavaly májusban végzett el.   

– Énekes- gitáros dalszerzőként kezdtem a pályámat, és aztán fordultam a jazz irányába, az inkább egy ilyen folkos 60’- as, 70’-es évekből induló műfajok amik inspiráltak, illetve előadók, és azt hiszen Richard Bona volt az aki, mint jazz- zenész az afrikai népzenét keverte a jazzel, és ez nagyon megfogott, és arra jöttem rá, hogy ez az a játék amit én is keresek a zenémen belül – mondta el Sárközi Edina, jazz-zenész.

Sárközi Edina első mentori koncertjei között szerepelt tavaly Nagykanizsa, így került kapcsoltba a Kanizsai Big Banddal, amivel egy nagy álmát váltotta valóra, hiszen még nem játszott együtt ilyen zenekarral, és olyan zenéket választott, amik ezt a hangzást teljessé tudták tenni.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.