Második alkalommal rendeztek szakmai napot a letenyei Hóvirág Óvodában

facebook megosztás

A nyílt előadáson a zeneterápiáról, a liberális nevelés következményeiről, és a magzat méhen belüli érzelmi fejlődéséről is hallhattak az érdeklődők.

A térség legnagyobb óvodájaként vállalták az esemény megszervezését, amely segítségével a szakmai fejlődést, és a közös összefogást szeretnék megvalósítani – mondta el Hermmánné Szunyogh Éva óvodavezető.

– Ezzel a szakmai nappal is megpróbáljuk összefogni a környező települések óvodáit, bölcsödéit. Vannak a rendezvényen védőnők, a családsegítő munkatársai, és nyitottá tettük, tehát bárki számára elérhető volt. Második alkalommal rendeztük meg, sokkal többen vesznek részt rajta, és bízunk benne, hogy ez a jó hagyomány megmarad, és minél többen élnek ezzel a lehetőséggel – mondta el Hermánné Szunyogh Éva óvodavezető.

Molnárné Végh Katalin óvodapedagógusként családi napközit működtet. Évek óta zeneterapeutaként is foglalkozik gyerekekkel, a rendezvényen tartott prezentációja főként a Kokas-módszerről szólt.

– Három területre lehet osztani, a zenére, a mozgásra, és a képzőművészetre, és a spontán improvizáció felhasználásával a gyerekek személyiségének a kibontakoztatását célozza meg – nyilatkozta Molnárné Végh Katalin zeneterapeuta.

Horváth Jennifer, a kanizsai kórház szakorvos-jelöltjének előadásán a magzat méhen belüli érzelmi fejlődéséről hallhattak a résztvevők.

– Ez egy nagyon fontos téma, mivel maga a gyermekek fejlődése már méhen belül elkezdődik, tehát nem egy tiszta lappal születünk, hanem már a méhen belül is elindul egy érzelmi fejlődés, kialakul emlékezet is, amit több kísérlettel is bizonyítottak. Fontosnak tartom, hogy az édesanyákat is esetleg egy következő terhesség előtt felkészíteni erre az útra, erre a kilenc hónapra, és hogy minél jobban rá tudjanak hangolódni a gyermekükre – árulta el Horváth Jennifer.

A letenyei óvoda vezetője elmondta, a covid-járvány óta a kollégáknak egyre nagyobb igénye van az új szakmai ismeretek megszerzésére, és a széleskörű tájékozódásra.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.