Különleges feldolgozásban csendülnek fel Omega-dalok Nagykanizsán

facebook megosztás

Az Omega hagyatéka elevenedik meg április 15-én a nagykanizsai református templomban, amikor a legendás zenekart huszonöt évig kísérő Szekeres Tamás és zenésztársai adnak koncertet. Az esemény sajtótájékoztatóját csütörtök délután tartották a helyszínen.

A gitáros olyan formációkban játszott pályafutása során, mint az Omen és a Senator, valamint több szólólemezt is kiadott, de az Omegával való negyedszázados együttműködése is jelentősnek számít. Szekeres Tamás a koncertalbumokkal együtt a zenekar 12 lemezén működött közre, valamint játszott az 1994-es és az 1999-es Népstadionban tartott fellépéseken is. A zenész méltóképpen szeretne megemlékezni néhai társaira.

– Úgy gondoltuk Trunkos Andrissal illetve gyerekkori zenészbarátaimmal, hogy egy olyan zeneanyag lenne a szólópályafutásom folytatásához a legillőbb, hogyha először az Omegában eltöltött idő előtt tisztelegnék és ezért választottuk a következő szólólemezem anyagának – amely a tizenhatodik lesz most már a sorban – az Omega-feldolgozásokat – nyilatkozta Szekeres Tamás, zenész.

Benkő László, Mihály Tamás és Kóbor János halálát követően az Omega hivatalosan feloszlott, Trunkos András a zenekar egykori menedzsere éppen emiatt is leszögezte, hogy ezeknek a fellépéseknek a célja a zenei hagyaték ápolása. A dalok instrumentálisan, énekes nélkül szólalnak meg. A koncert repertoárjában az 1971 után készült slágerek csendülnek fel, néhány klasszikus zenemű mellett.

– Amikor játszottak, akkor kezdtem látni és hallani, ahogyan ezt a Kóbor énekelte, ahogyan Benkő billentyűzött és így tulajdonképpen Tomi megfelelt annak, hogy visszaadjuk azt az Omegás hangulatot. Ráadásul a közönségre bízzuk belül, hogy énekli-e velünk, nem énekli Tomiékkal a „Fekete pillangót, az ő dolga. De biztos, hogy belül hallani fogja, mert jól sikerült ez a program – mondta el Trunkos András, menedzser.

A Szekeres Tamás - 25 év az Omegában turnésorozat különlegessége, hogy a fellépéseket templomokban tartják. A turné első állomása Nagykanizsán lesz. Szekeres Tamás mellett a dobos Pleskó Bélát, és az ütőshangszereket megszólaltató Herbály Pétert láthatja a közönség. Utóbbi zenész a koncert szervezési feladatait is ellátja. 

– Hallottam egy ismerősömtől, hogy itt nagyon sok rendezvény van Nagykanizsán. Gondoltam a református templom örül egy ilyen rendezvénynek. Felhívtam a lelkész urat és akkor itt lesz az első állomás. A második pedig a Tiszántúlon lesz. Ez egyben az első dunántúli állomás is, aztán utána reményeink szerint megyünk Szombathelyre, Sopronba, több nagy városba, református templomokba illetve mindenhova ahol fogadókézség van – tájékoztatta stábunkat Herbály Péter, zenész.

A koncertet április 15-én 18 órai kezdettel rendezik meg a Kálvin téri református templomban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.