Két év kihagyás után, április 15-én újra lesz Répafőző Fesztivál

facebook megosztás

A miklósfai programot, eltérve a hagyományoktól, idén nem januári időpontban tartják. Mint az a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők ezzel azt szeretnék elérni, hogy még több látogató kóstolhassa meg szabadtéren a kerekrépából készült finomságokat.

A korábbi évek sikere arra inspirálta a szervezőket, hogy kilépve a Mindenki Háza falai közül, szabadtérre vigyék a versenyt, ahol kézműves foglalkozással, színes kulturális műsorral, sztárfellépővel és utcabállal várják az érdeklődőket. Az eseményre a megszokott módon, három kategóriában lehet nevezni – árulta el Lajkó Mihály, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke.

– Két év kihagyás után, idén április 15-én kerül megrendezésre a XXI. Répafőző Fesztivál Miklósfán. A rendhagyó időpontot az indokolja, hogy az eddigi nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel megpróbáljuk a rendezvényt kivinni szabadtérre, hogy minél többen tudjanak ellátogatni és részt venni, valamint répás ételeket kóstolni – emelte ki Lajkó Mihály, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke.

 A megemelkedett energiaárak miatt a Mindenki Háza sincs könnyű helyzetben, így az intézmény vezetése igyekszik minden pályázati lehetőséget megragadni. Nemrégiben 2,7 millió forintot nyertek, ennek egy részét a szabadtéri programoknál használható eszközeik fejlesztésére fordítják.

– Ennek fő célja, a közösségért és a közösségi tér fejlesztése itt Miklósfán. Ezen pályázat keretében lesz lehetőségünk az udvaron elkészült padok fölé fedést készíteni, ezáltal az élettartamukat jelentősen meghosszabbítani, sokkal komfortosabbá tenni a rendezvényteret a Mindenki Háza udvarán. Többek között még lehetőségünk lesz jelmezek beszerzésére, webfejlesztésre, a marketingtevékenységnek a felerősítésére, illetve szeretnénk hozzájárulni a ház működési költségeinek fenntartásához is, hogy minél könnyebben átvészeljük ezt az évet és minél több színesebb programmal készülhessünk a helyi és az idelátogató vendégeknek egyaránt – hangsúlyozta Pintér-Tuboly Kinga, Mindenki Háza Miklósfa, elnöke.

A répafőző versenyről bővebb információ és a nevezési lap megtalálható a www.miklosfa.hu weboldalon.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.