Két arany és egy ezüstérem Lengyelországból

facebook megosztás

Lengyelországba, Dabrowa Górnicza városába voltak hivatalosak a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzői, ahol a Montostal Silesia Cup elnevezésű szabadfogású birkózó viadalon több mint 280 versenyző alkotta mezőnyben bizonyíthattak Szatmári Zsolt tanítványai, szám szerint hatan.


A KBSE immár rutinos versenyzője, Pőcze Bence (jobbról) mellett újabb tehetségek is bontogatják szárnyaikat Szatmári Zsolt edző (balról) instrukciói szerint

A dél-zalai birkózók eredményei több súlycsoportban is remekül alakultak, hiszen az U17-es korcsoportban négy győztes mérkőzésével Pőcze Bence 80 kg-ban első helyezést ért el. A diák II korcsoportosoknál szintén négy győztes meccsével Fűr András is aranyérmes lett úgy, hogy a fináléban igencsak szoros csatában múlta felül klubtársát, Pfefer Vilmost. Tegyük hozzá, addig Vilmos is remek szériával zsebelhette be a szépen csillogó ezüstérmet, tették mindezt a kanizsaiak 38 kg-ban. Rajtuk kívül három győztes és két vesztes párharcával 42 kg-ban ötödik helyen zárt Bencze Botond. Fűr Dávid és Kiss Boldizsár ezúttal a fiatalok korosztályában éremért nem csatázhattak, viszont a KBSE a csapatversenyben a szintén előkelő második helyezést szerezte meg.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.