Idén Keszthely is otthont ad a Fülesbagoly könnyűzenei tehetségkutató versenynek

facebook megosztás

Idén már négy városban rendezik meg a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A könnyűzenei verseny eddigi helyszínei, Debrecen, Budapest és Martonvásár mellé Keszthely csatlakozott.    

Ebben az évadban tíz fesztiválra lehet fellépési lehetőséget nyerni, köztük a Szigetre, a SZIN-re, a Campus Fesztiválra, valamint a Művészetek Völgyére. A sorozat kiemelt médiatámogatója idén is a Petőfi Rádió - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.    

A Fülesbagoly Tehetségkutatók első döntője május 7-én Debrecenben lesz a Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében. Ezt követi a budapesti verseny június 11-én a Kobuci Kertben, a keszthelyi július 22-én a Zenepavilon színpadán, majd a martonvásári szeptember 17-én a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.    

A tehetségkutatók egymástól függetlenek, mindegyikre lehet jelentkezni a Kárpát-medencéből, a könnyűzene bármely stílusában alkotó magyar előadóknak és együtteseknek. A négy tehetségkutatón mintegy nyolcvan nyereményt osztanak szét a szervezők. Idén tíz fesztiválos fellépést lehet nyerni, egy-egy zenekar színpadra léphet a Sziget, a Campus Fesztivál, a SZIN, a Művészetek Völgye, a Kerekdomb Fesztivál, a KeszthelyFest, a Tök Jó Fesztivál, az MCC Feszt, a Zamat Fesztivál és a Waldorfeszt valamelyikén.    

A díjak között szerepel tévés fellépés Fábry Sándor Duna TV-s műsorában, lemezkiadás a Music Fashion révén, sajtómegjelenések, fotózás, WMMD-s social media megjelenések, illetve koncertezés a Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company, a Péterfy Bori & Love Band és az Elefánt előtt. Díjat ajánlott fel a Barba Negra, a Kobuci Kert, a Nagyerdei Víztorony is, ezekben a klubokban is előzenekarozhat egy-egy különdíjas produkció. A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A négy győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 2,5 millió forintos Hangfoglaló Program-támogatás.    

A MoodMedia háttérzene-szolgáltató jóvoltából négy döntős együttes egy-egy dala csaknem ötszáz helyen lesz hallható, köztük telekommunikációs cég üzleteiben, gyorséttermekben, bútoráruházakban, hipermarketekben és állateledel boltokban. A Petőfi Rádió támogatásával a kiválasztott zenekar koncertet adhat az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában, valamint kiemelt epizód keretében zenélhet a rádió Petőfi Live! Című stúdiókoncert-sorozatában.    

A négy versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet jelentkezni. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőkbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Utóbbi tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Bóna Márk, a Sziget programszervezője, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója, Cséry Zoltán, Schoblocher Barbara, Subicz Gábor és Warnusz Zsuzsa zenész, F. Tóth Benedek, az Index főszerkesztő-helyettese, Koltay Anna, a Petőfi TV zenei szerkesztője, Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója és László G. Gerzson, a Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió zenei- és programigazgatója.    

A könnyűzenei verseny a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, az Öröm a Zene rendszerében, 34 zenei szervezet, illetve zeneipari szereplő partnerségében jött létre. A rendezvénysorozat kiemelt támogatója az Audio-Technica és az NKA Hangfoglaló Program.    

További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

MTI

(Borítókép: Andrási Ingrid/index.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.