Veszélybe került a Thúry Vitézlő Oskola Ady úti székházának fenntartása

facebook megosztás

 

A mintegy 240 négyzetméteres, több helyiségből álló ingatlan költségei jelentősen emelkedtek, így a csoport tagjai egyre nehezebben tudják azt finanszírozni.

Az oskola fenntartása valóban kétségessé vált – erősítette meg a hírt Vörös András. A hagyományőrzők vezetője elmondta: a rezsiköltségek nagyon megemelkedtek, míg a bevételeik a nulla felé tartanak. Ilyen körülmények között nagyon nehéz fenntartani egy művelődési célokat szolgáló, 240 négyzetméteres, hatalmas belmagasságú létesítményt – magyarázta Vörös András.

– Én ezúton is tisztelettel kérem mindazokat, akik úgy érzik, hogy ennek az oskolának még lenne egy kis jövője, hogy ne kelljen még bezárnunk, gondolkozzon szabadon, hogy hogyan tudna ő ebbe beilleszkedni. Milyen programokat tudna ő ide álmodni. Ezek lehetnek kis közösségek, lehetnek klubok, lehetnek akár olyan rendezvények, amelyek egy-egy alkalomra szólnak. Titkos születésnapi köszöntésektől kezdve céges összejöveteleken át – mondta el Híradónknak Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.

Az Oskola az elmúlt években több közösségnek is igazi otthona lett, gyerekcsapatok, családok, baráti társaságok lepték el sok alkalommal a sajátos hangulatú helyiséget.

– Akkor is érték az érték, ha ezt kevesen értékelik. Ha mi belül azt érezzük, hogy az itt összegyűjtött tárgyak, régi tankönyvek, a régi bútorok vagy a barátaink felmenőitől idehordott régi relikviák igazán egy kor lenyomata nagyszüleinktől. Itt másféle módon lehet feltöltődni, mint mondjuk egy vendéglátó egységben – tette hozzá Vörös András. 

Találkozók, felolvasóestek, koncertek és még számos esemény töltötte meg az évek folyamán az oskola falait. A csapat tagjai bíznak abban, hogy sikerül megmenteni szeretett otthonukat.

V.A. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.