Többek között horgolt napernyőket és kalapokat láthatnak a HSMK aulájába betérők

facebook megosztás

Kötetbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitót tartottak kedd délután a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Az „Én hobbim” programsorozat részeként Bogatin Gyöngyi alkotásait március közepéig láthatják az érdeklődők. 

Az alkotónak immár harmadik alkalommal jelent meg könyve a témában. A legújabb példány a Horgolt kalapok és napernyők címet kapta, amely utal a kötet és a kiállítás fő motívumaira. Bogatin Gyöngyi polgári foglalkozását tekintve a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozója, de hobbiból már több mint tíz éve foglalkozik a horgolás művészetével.  

– Körülbelül 2011-ben kezdtem el horgolni, azóta folyamatosan csinálom, mindig újabb és újabb ötleteim vannak, ami eszembe jut, és megpróbálom megcsinálni, ha sikerül akkor sikerül, ha nem akkor nem –  fogalmazott Bogatin Gyöngyi alkotó.

A különleges kivitelezésű tárgyakhoz a mindennapi éltből merít inspirációt a készítő, és sokszor gyermekei a legnagyobb kritikusai. Legújabb ötletei a horgolt esernyők voltak, amelyek hosszú és aprólékos munka után kerülhettek a kiállított darabok közé.

– A legnehezebb munkák az esernyők kivitelezése, mert a mintákat vagy át kell alakítani, vagy ki kell találnom a mintákat, és ezt fel kell vinni esernyőre, és ugye az esernyő mérete más, ehhez alkalmazkodni kell, és rá kell horgolni a vázra –  tette hozzá Bogatin Gyöngyi.

A kalapokon és esernyőkön kívül karácsonyi és húsvéti díszeket, valamint terítőket is láthat a közönség a HSMK előterében berendezett kiállításon.  

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.