Több forrást szeretne sportra és kultúrára azOktatási Kulturális Ifjúsági és Sportbizottság

facebook megosztás

Három napirendi pontban hozott döntést csütörtökön délután az Oktatási Kulturális Ifjúsági és Sportbizottság. A testület a város 2023. évi költségvetésével kapcsolatos felvetéseket is benyújtott a közgyűlés elé.  

A tagok nyílt ülésen tárgyalták az előzőévi költségvetés módosítását, valamint javaslataikat az idei büdzsével kapcsolatban, míg a szakképzési ösztöndíjakkal kapcsolatos döntésekről zárt ülésen született döntés. Gábris Jácint szerint a sportszervezeteket érintő változásokat is be kell építeni a tervezetbe amellett, hogy több nagy rendezvény lebonyolítására is kell bizonyos összeg az Aréna fenntartása mellett. A bizottság továbbá a kulturális szféra számára is több forrást biztosítana, mint amennyi – az elsőre el nem fogadott – költségvetésben szerepelt.

– Úgy gondolom, hogy a kultúra területét mindenképpen a jelenleg betervezett 1-2 millió forintról, amiről beszélünk – ennyire volt tervezve – vissza kellene állítani legalább a tavalyi szintre, 15-20 millió forintra. A bizottsági tagok jelezték, hogy olyan igény van – hiszen a pandémiának vége -, hogy egyre többen egyre nagyobb rendezvényekkel állnak elő és most már szükséges ezekre a műsorokra, programokra, az embereket megmozgató kulturális tevékenységekre költeni, ami több pénzt igényel – nyilatkozta Gábris Jácint, az OKISB elnöke. 

K.T.



(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.