Horváth Lászlóné Liplin Katalin festményeiből nyílt kiállítás a Kiskanizsai Általános Iskolában

facebook megosztás

A tárlat több szempontból is különleges, hiszen az alkotó nem csupán helybéli, de az intézményhez is több generáción keresztül kapcsolódik.

Ezt a folytonosságot, a kötődést tükrözi a tárlat – mondta el Molnár István iskolaigazgató. Idén több jubileumot ünnepelnek a városrészben: a Nagyrác úti iskola alapításának a 140., a templomtéri átadásának pedig 180. évfordulója van. A jubileumokról már ősszel elkezdtek megemlékezni Kiskanizsán, különböző tárlatokkal és művészi kötődésekkel.

– A tavaszi gála előtt most olyan kiállításokat szervezünk és rendezünk, ahol egy-egy alkotónak a komplett kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, iskolánk tanulói, felnőttek, szülők, a környékbeliek, akiknek nagy része valaha ide járt az intézménybe, és most így sikerült visszacsalogatni őket – árulta el Molnár István iskolaigazgató.

Horváth Lászlóné Liplin Katalin – ahogy sokan ismerik Kiskanizsán „a fodrász Kati” már egészen fiatalon megismerkedett a festészettel. Hálával gondol Szigeti Gyulánéra, aki anno rajztanára volt. Az élet viszont őt is másfelé terelte, de mint fogalmazott: a fodrászatban is kiélhette alkotási hajlamait. Majd unokáit kezdte rajzolni tanítani, 2006 óta pedig a Kendilmajorban működő szabadiskola tanítványa.

– Most mióta nyugdíjas vagyok, azóta kicsit több időm van. Kendliben megismerkedtem a pasztell képekkel, nagy szerelem volt, és most újra rátaláltam, egy fiatal mesterem van most. Most rendszeresen, havonta járok rajzolni, és most kiteljesíti a vágyaimat – tudtuk meg Horváth Lászlóné Liplin Katalintól.

Katalin képein tükröződik az érzésvilága is – méltatta a megnyitón Ludvig Klára, a szabadiskola. Régi, letűnt korok, a paraszti világ megidézése és a csendéletek, virág kompozíciók mind-mind Horváth Lászlóné Liplin Katalin munkásságát dicsérik a falakon.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.