Bállal ünnepelték remek évüket a förhénci szőlősgazdák

facebook megosztás

Támogatói bállal ünnepelte a jól sikerült 2022-es évét a Förhéncért Egyesület szombaton este a Kiskanizsai Általános Iskolában. A tagok szerint boraik kiváló minőségűek voltak az előző évben, és hasonló termést remélnek 2023-ra is.

Az egyesület életében hagyománynak számít az éveleji bál, amelyet azonban az előző két esztendőben el kellett halasztani. A szombati eseményre mintegy 140 támogatói jegy kelt el, ez pedig rekordnak számít. Kuti László, a Palini Sport és Kulturális Egyesület elnöke szerint ezek az összejövetelek a közösségépítés, a szórakozás, valamint a szakmai tanácskozások miatt is kiváló alkalmat jelentenek a környékbéli szőlősgazdáknak. 

– Lényegében ez a mai esemény fénypontja az évnek, hogy itt lehetünk együtt és beszélgethetünk egymással az elmúlt évek – mivel a Covid miatt kimaradt két ilyen rendezvény – problémáiról, sikereiről és úgy érzem, hogy ez is hozzájárul a förhénci egyesület munkájának a sikeréhez – mondta el stábunknak Kuti László, a Palini Sport és Kulturális Egyesület elnöke. 

Az egybegyűlteket zenés est és táncbemutató várta a rendezvényen. Skanecz Sándor, egyesületi elnök stábunknak elárulta, volt is okuk az örömre, mert az előző évben az időjárás kegyes volt a förhénci termelőkhöz, akik így kifejezetten jó minőségű borral tudtak koccintani a bálon.

– A tavalyi évünk Zalában elég jó volt, nagyon száraz és csapadékmentes volt országos szinten a borral kapcsolatos helyzet. Hála Istennek Zalában, amikor kellett, akkor mindig jött egy kis eső, úgyhogy nem jöttek ki a savak. Viszonylag normális szüretelési idő volt, tehát ez a szeptember vége, a vörös szőlőknél októberben történt a szüret, így akik itt most kóstolják a borainkat, azok már a tavalyi friss borokat isszák – tette hozzá Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke.

A Förhéncért Egyesület tagjainak 2023-ra is komoly terveik vannak, hiszen a minél jobb termés mellett szeretnék elérni, hogy befejeződjön a szőlőhegy környékének út – és közvilágítási rekonstrukciója.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.