A növendékek adtak koncertet a zeneiskolában

facebook megosztás

Hangversenyt tartottak kedd este a kanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. A növendékek fúvóshangszer-tudásukat mutatták be a közönségnek.

Már hagyománynak számítanak a zeneiskolában megtartott tanszaki koncertek. Ilyenkor a vezető tanárok segítségével készülnek fel a gyerekek, akik aztán szüleik, barátaik előtt mutathatják be tudásukat. A tegnapi alkalom azért is volt különleges, mert Baki Andrea zenetanár a covid-járvány miatt már három éve nem szervezhetett hangversenyt.

– Körülbelül 23 kisdiák lép fel, illetve vannak nagyok is, hiszen vannak, akik már gimnazisták. Ez nagyon nagy dolog, hogy már 14-15 sőt 07-18 évesek, és nem hagyják abba a zenélést. Pedig ehhez kitartás kell, és le a kalappal ezek előtt a növendékeink előtt, hogy visszajárnak hozzánk – nyilatkozta Baráth Adrien, az FFZAMI igazgatója.

A közönség főleg kamaradalokat hallhatott az előadás során. A tanárok olyan műveket válogattak tanítványaiknak, amiket nem csak a hallgatóság, de ők maguk is kedvelnek. A könnyedebb dallamok mellett az idősebb növendékektől már komoly darabokat is hallhatott a közönség.

– Közösen úgy készültünk fel erre a rendezvényre, hogy főleg az én fuvolaóráim alatt külön próbáltunk, összepróbáltunk, illetve még otthon is gyakoroltam. Én kettő darabbal is készülök személy szerint, egyszer egy duóval, másrészt pedig egy kvartettel, az egyik karácsonyi hangulatú, a másik pedig jazz-es hangulatú – árulta el Bányai Blanka, a zeneiskola diákja.

Az intézményben szervezett növendékhangversenyek célja, hogy a diákok az iskolán belül is megmutathassák tehetségüket.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.