2023-ra is nagy tervei vannak Lubics Szilviának

facebook megosztás

Komfortzónán innen és túl címmel, Lubics Szilvia részvételével rendeztek pódiumbeszélgetést kedden este a Czukker Művek Kávéházban. Az eseményen az ultrafutó részletesen beszámolt felkészüléséről, eddigi versenyeiről, valamint jövőbeli terveit is vázolta a közönségnek.

2010-ben kezdett el ultramaratonokon indulni Lubics Szilvia és a kanizsai futónő az elmúlt évtizedben nemcsak országos, de világszintű ismertséget szerzett teljesítményének köszönhetően. A sportoló számára kifejezetten fontosak az ilyen jellegű események, mert igyekszik példát mutatni mindenkinek, hogy kellő akaraterővel bárki ledöntheti a saját korlátait az élet bármely területén. 

– Ezek az alkalmak nagyon jók arra, hogy egy picikét közelebb kerüljek az emberekhez, illetve lássák, hogy nem egy tőlük különböző emberről van szó, hanem ugyanúgy egy átlagemberről, akinek van hivatása, családja. Talán mások is ebből inspirálódva könnyebben mernek, más álmokat megvalósítani, mint az elvárás, tehát, hogy valaki legyen egy jó családanya, álljon helyt a hivatásában, de emellé még befér más is az életbe – nyilatkozta Lubics Szilvia ultrafutó.

Lubics Szilvia eseménydús hónapokon van túl, hiszen előbb az Egyesült Államokban teljesített egy 383 kilométeres sivatagi futóversenyt, majd alig hat héttel később megnyerte Racing the Planet sorozat Antarktiszon rendezett megmérettetését. A futónő elárulta, hogy korábban a győzelmekért, dobogós helyezésekért vágott neki egy embertpróbáló kihívásnak, mára viszont elsődleges célja az, hogy önmagát legyőzve eljusson a célig. A következő évre szintén olyan kihívásokat keres, amelyek teljesítésével a saját határait feszegetheti.

– Van egy olyan verseny, ami Skócián keresztül halad, ez egy 215 mérföldes verseny, ez 360 kilométert jelent és szintén non-stop. Úgyhogy bízom benne, hogy keresztülfutom Skóciát kelet-nyugati irányba, bízom benne, hogy sikerül. Jordániában van újra egy hatnapos verseny, ez egy többállomásos futam, 250 kilométer összességében. Ez a másik fő cél –  tette hozzá a Lubics Szilvia.

Az eseményen Lubics Szilvia elmondta, hogy arra a teljesítményére a legbüszkébb, hogy eddig valamennyi viadalt befejezte amelyen részt vett.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.