Felfüggesztett börtönt kapott a férfi aki nem tudta eladni és megitta a lopott alkoholt

facebook megosztás

Elítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a férfit, aki idén januárban betört egy házba, ahonnan ellopta az ott található szeszes italokat. A vádlott nyolc hónapnyi börtönbüntetést kapott, amelynek letöltését felfüggesztették.

Az elítélt nagykanizsai férfi a szomszéd ingatlanból mászott át a sértett családi házának területére, ahol leszerelte a lakatot és az üveg betörésével bement az épületbe. A vádlott összesen 14 üveg alkoholos italt lopott el, összesen 82027 forint értékben, az ellopott nedűk között több whisky és márkás likőr is volt. Mivel az elkövető nem tudta értékesíteni a zsákmányolt szeszeket, ezért barátaival megitták azokat. A tettest a rendőrség elfogta és a héten ítélet is született az ügyben.

– A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött az ügyben, megállapította a vádlott bűnösségét dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében. Emiatt őt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, azonban a végrehajtását 1 év 4 hónapra próbaidőre felfüggesztette. Emellett kötelezte a vádlottat a sértettnek okozott kár megtérítésére is. A vádlott az ítéletet tudomásul vette, nem fellebbezett ellene, így az ítélet jogerős – tájékoztatta stábunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.