Magyar sikerek a nagykanizsai ICO-világbajnokságon

facebook megosztás

Egy ukrán sportoló 8 érmet szerzett a combat sport világbajnokságon a Kanizsa Arénában. Kiváló teljesítménye ellenére az éremtáblázat élén az angolok végeztek, míg a magyar csapat a harmadik helyen zárta a kétnapos tornát.

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, az első napon a különböző szabályrendszerű küzdelmek mellett technikai számok és formagyakorlatok voltak porondon. A döntőket vasárnap este tartották.

– Úgy néz ki, hogy este 7-8 óráig biztos, hogy itt leszünk. Ahogy mondtam, itt a háttérben zajlanak a küzdelmek, technikai számok már nem lesznek, hiszen azok már befejeződtek. A mai nap még a ringben lesznek mérkőzések, K1 mérkőzések, orientál mérkőzések. A tatamin pedig különböző szabályrendszerek döntői kerülnek sorra. Ahogy látják, kicsik is vannak, illetve nagyobbak is és mindenféle országból vannak jelen, összesen 34 ország versenyzői vannak – árulta el Horváth Ferenc, az ICO magyarországi elnöke.

A világbajnokság legeredményesebb sportolója az ukrán Vaszil Szlobodenyuk lett. A legtöbb érmet, szám szerint 210-et az angolok szerezték. Az ICO elnöke, Andrew Hennessy elégedett volt a kanizsai szervezéssel.

– Nagyon jó a hangulat, a különböző országok most együtt vannak, ahogy látjuk is, egy sportot űznek, ami összehozza őket. Különböző országból, nemzetiségből vannak és amikor találkoznak, öleléssel köszöntik egymást. Úgy gondolom, ez egy nagyszerű dolog, amit mi csinálunk –nyilatkozta Andrew Hennessy, az ICO elnöke.

Andrew Hennessy hozzátette, nagyon szereti Magyarországot, mert kedvesek az emberek és a magyar ételek is finomak. A hazai csapat – amelynek tagja és érmese volt a kanizsai Molnár Csaba – összesen 22 aranyat, 40 ezüstöt és 21 bronzot szerzett.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.