Ribarics Tamásra emlékeztek zenésztársai, barátai és családtagjai a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

 A koncertet az Aranykor Egyesület szervezte, az esten négy együttes lépett fel. Riba több bandában játszott, és jó néhány társát tanította is az elmúlt években.  

Még a vírus előtti időszakban terveztek egy nagyszabású koncertet az Aranykor Egyesület tagjai. A ’90-es évek környékbeli zenekarjait szerették volna megszólaltatni, minimum 10 fellépővel. Ribarics Tamás sajnálatos tragédiája miatt azonban változott az eredeti elképzelés. 

– Gyakorlatilag 2020-ban lett volna ez a koncert, ez elmaradt. De a készülő zenekarok ugye hiányolták, hogy akkor legyen valami kis fellépés ez lett volna szeptember 24-én, a mai nap. Ahol a Ribarics is játszott volna, a Keronban. Azonban sajnos történt ez a tragédia, és emiatt átneveztük ezt a rendezvényt, átkereszteltük emlékkoncertté. Ami szinte csak róla szól gyakorlatilag – mondta el Gazdag Tamás az Arany Kor tagja.

Ribarics Tamás pályatársát, Dominkó Krisztiánt rengeteg közös emlék fűzi a fiatalon elhunyt zenészhez.

–Olyan 16- 17 éves korunk óta ismertük egymást igazából. És a legelső személyes találkozásunkkor ott volt nálunk. Én Szepetneken laktam, ő akkor Semjénházán és megtudta, hogy van egy akusztikus gitárom és elkérte hadd játsszon rajta. És én meg így néztem, akkor kezdtem el így gitározgatni, szerettem volna tanulni, ő meg rendesen nyomta a Guns N’ Roses, Metallica számokat meg a szólókat. Mondtam is, hogy ez a srác tényleg tud – tette hozzá Dominkó Krisztián zenész.

Az Aranykor hosszú távú céljai között továbbra is szerepel, hogy megszervezzék a ’90-es évek nagyszabású rockestjét.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.