Megtörtént a Táncoló lányok szökőkútjának újraindítása

facebook megosztás

A próbaüzemeltetésen szintén túl vannak a szakemberek. A műemlékre és a körülötte lévő medencére évek óta felújítás várt, amely a jelenlegi tervek szerint a hónap végére meg is valósul.

Ahogy arról hírt adtunk, már nyáron elkezdődött a felújítási projekt, amelynek része volt a betonaljzat kialakítása, valamint egy többrétegű vízzáró réteg és szivattyúrendszer kiépítése. Szeptember elején már próbaüzemeltetést hajtottak végre, ugyanakkor módosításokra volt szükség, így a tó vizét leengedték.

– Túl vagyunk egy első műszaki újraindításon, túl vagyunk egy próbaüzemen és kisebb módosításokat kell végeznünk a medence és a szórófej esetében is. Igyekszünk egy olyan szórófejet találni a felújított szökőkútra, ami az eredeti, ’80-’90-es évekbeli vízképet fogja eredményezni, ennek most van a beszerzése és a munkatársaim erősen dolgoznak azon, hogy a szökőkút környékén a kőburkolatot megfelelő módon helyre állítsuk – nyilatkozta Szabó István, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Szabó István hozzátette, szeptember végére jó eséllyel kész lesz a szökőkút, addig viszont vannak még megoldásra váró feladatok, ilyen – egyebek mellett – a növényültetés és a kőperemek javítása.

– Nagyon szeretnénk szeptember hónap utolsó hetében birtokba adni a parklátogatóknak. Ehhez még növényültetésre van szükség, a mögöttem levő kőperemek javítására, illetve lépcsőjavításra. Igyekszünk kialakítani az egyik lépcső helyén, egy mozgáskorlátozottak számára kialakított kis leejtőt, amin keresztül a kerekesszékkel közlekedők is megtudják közelíteni a szökőkutat – tette hozzá Szabó István.

A sétakerti tó környezetében utcai bútorok és virágültetvények is lesznek, valamint ezek elkészülte után tervben van a régi, gyermekeknek szánt kerékpáros pálya átalakítása.

SZ.ZS.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.