Megkezdte őszi pályaedzéseit a Kanizsai Futóklub

facebook megosztás

A szerda esti tréninget a Mindenki sportpályáján tartották. A cél az egészségmegőrzés és a rendszeres mozgás népszerűsítése.

Bemelegítő gyakorlatokkal kezdtek a jelenlévők, ennek része volt a kényelmes tempójú futás és a végtagok átmozgatása, majd jöhettek a sprintek. Az edzésekre bárkit szívesen várnak, aki szeretne társaságban mozogni.

– Bárki jöhet, attól függetlenül, hogy klubtag vagy sem. A lényeg, hogy az edzéseink szerdán vannak, jellemzően 6 órakor. Nyári időszakban a Csó-tón vagyunk és köröket futunk, amikor az iskola elkezdődik, akkor pályaedzésekre váltunk. Jó időben itt vagyunk megtalálhatók, rossz időben pedig a Batthyány-iskolában fogunk teremedzéseket tartani – árulta el Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

A programon többnyire fiatalok vettek részt, de jó néhány idősebb tag sem hagyta ki a szezon első pályaedzését.

– Az edzés célja a futás támogatása, olyan gimnasztikai és atlétikai mozgásokat végzünk, amivel a futók az elméjüket, a testüket és a mozgáskultúrájukat fejleszthetik, tehát lényegében az, hogy a rendszeres mozgás beépüljön a futók, köztük a diákok életébe, hiszen sok diák fut velünk, illetve ne feledkezzünk meg az idősebb korosztályról sem, ugyanis közel 70 évig bezárólag vannak tagok, jelenleg itt is – mondta el kérdésünkre az alelnök.

Léhart Zoltán hozzátette, a jövőben is rendszeresen rendeznek közösségi eseményeket, mint például a halloweeni vagy az újudvari karácsonyi futás.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.