Fröccsivással egybekötött futóversenyt rendeztek Zalakaroson

facebook megosztás

A különleges rendezvény lényege, hogy a résztvevőknek egy adott táv megtétele mellett több alkalommal is meg kell állniuk és inni egy pohár italt. Az idei megmérettetésen körülbelül 100 vállalkozó szellemű futó állt rajthoz.

A résztvevők a hétkilométeres táv során összesen két borozóban álltak meg egy pohár karosi borból készült fröccsre. Azok, akik nem fogyasztottak alkoholt, almafröccsel frissíthettek. A rendezvényt a Zalakarosi Bornapok első programjaként tartják meg évek óta.

– Baráti futásként indult négy éve, egy kis ötlet volt a bornapok apropóján. Zalakaroson minden évben ilyenkor rendezik meg a bornapokat és akkor így a nulladik napon csinálunk egy ilyen futást a borhoz kapcsolódóan. Ebből lett a fröccsfutás. Szabályai nincsenek, futnak, futunk, megállunk frissíteni borozóknál, pincészeteknél – mondta el Molnár Veronika, a Zalakarosi Futrinkák SE elnökhelyettese.

A speciális erőpróbára bárki nevezhetett kortól és tapasztalattól függetlenül, de a mezőny egy része profi futókból állt, akikben megvolt a versenyszellem. Futni bármilyen iramban lehetett, sőt akadtak, akik kutyájuk társaságában teljesítették a hét kilométert.

– Vannak környékbeliek, zalakarosiak, a kanizsai futóklubbal jó kapcsolatot ápolunk, ők is mindig eljönnek a mi rendezvényeinkre, mi is az övékre. Vannak szállóvendégek is, volt olyan, aki úgy jött ide, hogy ő biztos utolsónak fog futni és lehet-e sétálni, volt, aki azt kérdezte, hogy biciklivel is lehet-e jönni, de volt olyan, aki úgy jött, hogy ő maratonfutó és elsőnek akar beérni – tette hozzá Molnár Veronika, a Zalakarosi Futrinkák SE elnökhelyettese.

A szervezők valamennyi célba érőt emlékéremmel díjaztak a táv teljesítéséért.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.