A természettel harmóniában táboroznak a gyerekek Obornakon

facebook megosztás

Szó szerint a természet lágy ölén töltik mindennapjaikat azok a gyerekek, akik a Zalaerdő idei első ottalvós táborába jelentkeztek. Obornakon, a Nyitnikék Erdei Iskolában laknak a fiatalok, és nap mint nap játszva tanulnak. A táborozók az itt töltött idő alatt bővíthetik ismereteiket az erdő élővilágával, valamint az erdészet munkásságával kapcsolatban.

Activity erdei módra – stábunk ottjártakor éppen az volt a gyerekek feladata, hogy egy-egy élőlényt, tárgyat vagy cselekvést elmutogassanak, körülírjanak, vagy lerajzoljanak. Természetesen minden feladvány az erdőhöz, ez erdészethez, a vadászathoz kapcsolódott.A Zalaerdő Zrt. már évek óta tematikus táborokat hirdet, az első ottalvós táborban 12 fiatal vesz részt. a természetjáráson kívül számos olyan programmal készültek a szervezők, ami a kikapcsolódást szolgálja, de játszva tanulhatnak a gyerekek. Napközben nincs se telefon, se internet, pontosan azért, hogy a fiatalság minél jobban közelebb kerüljön a természethez.

– Fontosak a csapatépítő játékok, a kreativitásra, az egymással való kommunikációra alapuló játékok, ezek mind nagyon fejlesztik a készségeket, illetve azt, hogy be tudják fogadni a számukra talán ismeretlen tudásanyagot – mondta el Nyirádi Ivett erdei iskola vezető.

Pór Krisztián, nagyrécsei kisdiák számára nagy élmény a tábor, - bár lakóhelyén is közel van a természet.

 – Megismerkedtem az állatok befogadásával, az erdészettel, és még azt is megtudtuk, különböző állatoknak milyen testrészei vannak – fogalmazott Pór Krisztián.

Igazi tábori hangulat van Obornakon, hiszen a gyerekeket emeletes ágyak, hamisítatlan tábori élmények várják. Seres Vilmos Nagylengyelből érkezett, és azt is elárulta, miért pont ezt a tábort választotta.

– Mindig is rajongtam az erdőért, az állatokért. Most úgy éreztük, hogy még nem voltam ottalvós táborban, ez jó lenne. Meg az egyik barátom volt itt, és azt mondta, ez nagyon jó tábor, itt rengeteg mindent lehet tanulni – árulta el Seres Vilmos.

A táborozós szezon természetesen még nem ért véget, a Zalaerdő Zrt. berkein belül is folytatódik a program, például a vadász, vagy a horgász táborral.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.