Komolyan beleállnak az FC Nagykanizsánál

facebook megosztás

Az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese csütörtökön délelőtt hivatalosan is elkezdte felkészülését a 2022-2023-as idényre.

Gombos Zsolt kanizsai legénysége az előző szezonban a kilencedik helyen zárt a a harmadik vonal Nyugati csoportjában, s a szakember habitusát ismerve, ő ezzel aligha volt elégedett, egyben az egyesületi vezetéssel átgondolva a továbbiakat terveznek a következő időszakra. Nos, ennek megfelelően az állapot- és gyorsasági felmérés alkalmával jó néhány új arccal találkozhattunk, melyhez azért tegyük hozzá, sokan közülük még próbáznak, illetve az átigazolási időszak is még csak az előttünk álló napokban nyithat hivatalosan.


Jöhetett a csütörtök délelőtti órákban az FC Nagykanizsa legénységénél az állapotfelmérés, itt éppen a támadó Lőrincz Bence adatait rögzítik

Ellenben a már ismerős játékosok közül, akiket nem láttunk, nekik is bő a listája: Horváth Balázs, Horváth Márton, Kobra György, Kollár Péter, Major Máté, Pál Dávid, Péntek Adrián, Simon Botond, Vlasics Dániel, velük alighanem a szurkolók sem számolhatnak már latolgatásaik alkalmával. Bagó Benedek térdsérülés után lábadozik, Kovalovszki Máté igazoltan volt távol és Józsa Ádám is valamivel később érkezett.


Gombos Zsolt (balról a második), az FCN vezetőedzője rögtön vázolta, melyek is lesznek a legfontosabb feladatok az elkövetkezendő napokban

Akkor már zajlott a keret tagjainak úgymond tesztelése, s a Kovács Györgyék mezőnyjátékosok alkotta csoportja mellett a kapusoknál ott volt a Haladástól Pataki Márk (19 esztendős) U19-es válogatott, illetve Bocskai Péter (17) a kanizsai U19-esek legénységétől, de az NB II-es Szentlőrinctől, fogalmazzunk így, fel volt írva már Hajagos Tamás (26) neve is.

A védőknél, mint próbázó Rákhely Péter (16) és Üst Zalán (16) az FCN U19-es gárdájából „érkeztek”, Kocsis Barnabás (20) a Ceglédi VSE-től, Kozári Norbert (17) az Illés Akadémiáról futott be Kanizsára. A középpályások között felfedezhettük az FCN-nél már megfordult, egyben dél-zalai származású Kondor Kristófot (24) Kaposvárról, a szintén környékbeli Szilágyi Adriánt (21) Pápáról, a fővárosi Soós Attilát (22), Szökrönyös Zoltánt (21) a ZTE FC II-ből, a Police-Ola LSK-tól Mikó Martint (21), a Balatonkeresztúr SK-ból Mészáros Dávidot (19), Haragos Viktort (20) a Monor SE-től, illetve a támadóknál Pleszkán Tibor (31) úgyszintén a Ceglédtől rótta a sprinteket Nagykanizsán.


Kondor Kristóf (a labdával) és Kovács György (hátul) várja, hogy a gyorsasági felmérés alatt Hovánszky Ákos erőnléti edző (balról) jelt adjon a rajtra

Fotók: Polgár László

- Lényegében a labdarúgók már munkában, edzésben vannak jó egy hete, s azt kell mondanom, a társaság jól mozgott – fogalmazott Gombos Zsolt, az FCN vezetőedzője, akit egyelőre mondhatni pályaedzőként Németh István segíthet. - Az állapot- és gyorsasági felméréssel kezdtünk, s ebből is lelehet már szűrni bizonyos dolgokat, s a keret szűkülhet is majd a huszonöt mezőnyjátékosra, valamint a három hálóőrre.

Nem titok, az FC Nagykanizsa háza táján komoly terveket szövögetnek, s erre enged következtetni a szakvezető határozott kérése is.

- Igen, lesznek délelőtti edzések, sőt, azok jelentik a fő csapásirányt, s ehhez lényegében professzionális felépítésre van szükség, a labdarúgókat is így szerződtetjük, a profi szint jegyében. A klubvezetés megtárgyalta ezt a komoly elhatározást és mellette voltak, ami azt jelenti, hogy a céljainkat is ennek megfelelően lőhetjük majd be az elkövetkezendő időszakra.

Szombaton ennek jegyében már egy meccs közbeni állapot-felmérését is feltérképezhetnek a kanizsaiak, hiszen 10.30 órától, igaz, zárt kapus meccsen, de a ZTE FC legénységét fogadják.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.