Zala megyéből 4 osztályt is díjaztak „Az én kertem” című rajz- és videópályázaton

facebook megosztás

12 általános iskola 14 osztályából összesen 46 pályázat érkezett be a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványának „Az én kertem” címmel meghirdetett környezettudatosságot ösztönző rajz- és videópályázatára. Zala megyéből a Galamboki Általános Iskola 5. és 8. osztályát, a zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola 2. B osztályát, valamint a zalaszentgróti Koncz Dezső Óvoda, Általános Iskola, Kollégium, EGYMI 3. osztályát díjazták.

A pályaművek egytől egyig értékes, szép alkotások, a pályázó osztályok és tanulók különböző szemszögből jelenítették meg, mit jelent számukra a környezettudatosság, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében. A Folly Arborétum és Borászat környezetvédelmet, környezettudatosságot ösztönző pályázatára Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolák osztályai nevezhettek két kategóriában. Zala megyéből is díjazott egy osztályt a zsűri: a Galamboki Általános Iskola 5. osztálya 3. helyezést ért el az I. kategóriában. A nyertes osztályok osztálykirándulás keretében ellátogathatnak az idén 117 éves, öthektáros Follyba, részt vehetnek a „Természetismeret óra a természetben” c. programon, és megkóstolhatják a Folly háziszörpjeit is.

Tekintettel a beérkezett alkotásokra, a pályázó gyermekek és pedagógusaik lelkes és igényes munkájára, a zsűri úgy döntött, hogy a három-három nyertes mellett a pályázaton induló többi osztálynak és két kísérőtanáruknak is felajánl egy-egy csoportos belépőjegyet az arborétumba. Ezzel lehetőséggel a megyében a Galamboki Általános Iskola 8. osztálya, a zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola 2. B osztálya, valamint a zalaszentgróti Koncz Dezső Óvoda, Általános Iskola, Kollégium, EGYMI 3. osztálya élhet majd.

A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa – pályázat útján – biztosított lehetőséget 2 korcsoportban 3-3 iskolai osztálynak, hogy osztálykirándulás keretében ingyenesen részt vehessenek egy arborétumi foglalkozáson. Az Alapítvány egyik programsorozata a „Természetismeret óra a természetben”, amellyel a természet alapú oktatás megteremtésére törekednek, tekintettel arra, hogy a természetben töltött idő növeli a gyerekek iskolai eredményességét és segíti a fejlődésüket. Az Alapítvány 2022-től fogadni tudja az 1%-os felajánlásokat.

Forrás: folly.hu

(Borítókép: Szűcs Ádám/Galamboki Általános Iskola)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.