Legyen meg a második hely

facebook megosztás

Talán a mostani vízilabda OB I B-s bajnokság legfontosabb mérkőzését vívták a szezon legutóbbi fordulójában, hiszen a listavezető KSI SE a második Kanizsa Vízilabda legénységét fogadta.

KSI SE (1.) – Kanizsa Vízilabda (2.) 14-8 (5-0, 3-3, 3-2, 3-3)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, 16. forduló. Budapest, 100 néző. Vezette: Marjay, Tordai.

Kanizsa: Ajkay-Takács – Vadovics L., Vass B., dr. Illés, Klár 3, Szőke B. 1, Balaska 1. Csere: Pelle (kapus), Vadovics Á. 1, Marnitz, Spitz 1, Létay 1, Márkus, Gál S. Edző: Regős Áron.

Már-már úgy alakult a szezon, hogy a két vízilabda csapat második idénybeli összecsapása egyfajta döntőnek is beillett, s az őszi KSI-győzelem után a kanizsaiak kerültek lépéskényszerbe. A két gárda azt megelőzően egy osztályozón „futott” össze, s akkor sem a Kanizsa Vízilabda jött ki jól a párharcból. A mostani fővárosi összecsapások katasztrofálisan indult a dél-zalaiak számára, hiszen a „sportiskolások” villám rajtja az első negyedben gyakorlatilag el is döntött mindent. Azt követően ugyan magukhoz tértek a kanizsaiak, de gyakorlatilag akkor már csak a meccs eredményének kozmetikázására volt lehetőségük. Jegyezzük azért meg, Regős Áron gárdája visszajött még 6-3-ra, azt követően azonban már nem volt kérdéses, hogy a fontos három pontot a KSI szerzi meg. A tabellán a fővárosiak elhúztak hat egységgel a tabellán, s innen már igencsak nehéznek ígérkezik megszereznie a Nagykanizsának az OB I B elsőségét...

- Az első negyedben eldőlt már a mérkőzés sajnos – fogalmazott a találkozóval kapcsolatban Regős Áron, a kanizsaiak trénere. - Teljesen érthetetlen és értékelhetetlen az a játék, amit műveltünk az első negyedben. Tudtuk, mik a KSI erősségei, hogy mire kell figyelnünk, le is gyakoroltuk, mégis azokból a szituációkból kaptuk a gólokat, amikre elvben és gyakorlatban is készültünk. Nincs más hátra, a második helyet meg kell tartanunk, és a legjobb tudásunk szerint felkészülünk az osztályozó mérkőzésekre. Mindenesetre változások lesznek, sok dolgot módosítani fogok. A csalódást keltő teljesítményünk ellenére is hiszem azt, hogy ki fogjuk harcolni az első osztályt, ennek érdekében jó pár dolgon változtatni fogok. A felkészülésünk egyébként jól sikerült erre a meccsre, de néhány játékos mentálisan nem bírta el azt a terhet, ami ezzel a meccsel járt, több pólósunk is jócskán a tőle elvárt szint alatt teljesített. Köszönjük ugyanakkor a szurkolóinknak, hogy buzdítottak minket, össze fogjuk szedni magunkat, hogy büszkék lehessenek ránk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.