Kiválóan szereplő ifjú művészek

facebook megosztás

Remekeltek az elmúlt napokban a Farkas Ferenc-zeneiskola növendékei. Simo Zsófia, a XX. Sistrum Zenei Versenyen arany oklevelet szerzett, míg a trombitások között Fata József és Körhöcz Milán bronz minősítést ért el. Szintén kimagasló teljesítményt nyújtott Galambos Flóra, aki bejutott a tizenhatodik országos zongoraverseny döntőjébe.

Óriási sikerként élik meg a zeneiskolában Galambos Flóra sikerét, hiszen a fiatal talentum bekerült az ország 20 legjobb zongoristája közé. Ezt az eredményt eddig nem sok kanizsai növendék érte el.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy továbbjutott Flóra, és készülhetünk erre az igazi nagy megmérettetésre. A korcsoportjába 20 zongorista fog szerepelni, az ország 20 legjobb zongoristája közé bejutni önmagában nagy dolog, nagy felelősség és várakozás előzi meg ezt a felkészülési időszakot. Ezen kívül nagy örömömre szolgál hazamenni, hiszen Nyíregyházán születtem és láttam a versenynek a megszületését – nyilatkozta Kollonay Zoltán.

A kis művész nagy izgalommal várja a döntőt, és nagyon szeretné megnyerni a versenyt. A felkészülés komoly munkát igényel, amelyre mentorával sok időt és energiát fordítanak.

-– Nagyon jól éreztem magamat a versenyen, az előadott művek az egyik a saját dalom a Reggeli ébredés volt, valamint Orbán György:Esti harangszó, Bach: D moll menüettet és Ari-Bencses Anikó sajt című darabját adtam elő – mondta el Galambos Flóra.

A zongoraverseny döntőjét márciusban rendezik meg Nyíregyházán.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.