Horváth Jácint szerint Cseresnyés Péter megsértette a szabályokat

facebook megosztás

Kifogást emelt Horváth Jácint Cseresnyés Péter múlt hét pénteki megnyilvánulása kapcsán. Az országgyűlési képviselő ugyanis részt vett az állami finanszírozású számítástechnikai eszközök átadásán a Batthyány Lajos Gimnáziumban, ahol Horváth szerint Cseresnyés kampányolt, így megsértette a választás tisztaságát.

A Kibeszélő című magazinműsorunk mai különkiadásában a város idei költségvetés-tervezetét boncolgatták a vendégek. A beszélgetés végén elhangzott: Nagykanizsán is megtörtént, ami több más városban, azaz a tankerület illetékesei mellett a helyi országgyűlési képviselő részvételével adták át az informatikai eszközöket. Horváth Jácint szerint ezzel sérül az esélyegyenlőség és a több korábbi precedens alapján ez a magatartás jogsértő.

– Ezt a jogsértő magatartást meg is állapította már Szentendrén korábban Vitályos Eszterrel szemben az ottani választási bizottság. Az elmúlt napokban ez több helyen előfordult az országban. Több helyen feljelentéseket tettünk, mi, ellenzéki képviselők ezzel kapcsolatban. Illetve kifogásokat, hiszen ez kifogás, hogy pontosan fogalmazzak, a választási bizottsághoz. Ahol kérjük azt, hogy marasztalja el a fideszes országgyűlési képviselőjelöltet, jelen esetben Cseresnyés Pétert, hogy az ilyen fajta tevékenységtől tartózkodjon a jövőben, mert nem járja az, hogy megsérti a választási eljárásról szóló szabályokat – adott hangot véleményének Horváth Jácint.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.